Lørenskog Ishockey var i faresonen økonomisk også sist sesong, men fikk lisens, årets søknad derimot har det ikke gått så bra med. 

Lørenskog får ikke spille i toppserien i ishockey neste sesong (2018/19). Det vedtok styret i Norges ishockeyforbund torsdag ettermiddag. Narvik er tilbudt plassen i Getligaen neste sesong.

Generalsekretær Ottar Eide sier til VG at Lørenskog i sin søknad til lisens ikke oppfylte kravene til klubblisensutvalget, og at styret i Norges ishockeyforbund på den bakgrunn fattet vedtaket om ikke å gi klubben lisens. Ishockeyforbundets administrative sjef sier også at Lørenskogs bakgrunn når det gjelder økonomiske forhold er årsak til beslutningen.

For mange klubber er kostnadene ved å kunne spille på det øverste nivået alt for høyt, det er et fåtall klubber i helt i toppen som får det til å svinge. Derfor er Narvik som er tilbudt en plass i Get-ligaen veldig i tvil om det går. – Har de råd til å si ja, de ønsker ikke å komme i samme situasjon som Lørenskog.

De siste årene har det vært en eksplosjon i interessen for hockey og dermed blir det større inntekter, både reklame og publikum har økt, men inntekter fra TV rettigheter har ikke fulgt etter den økende populariteten.

Lørenskog har forøvrig ikke gitt opp håpet og har 14 dager på seg til å anke avgjørelsen, noe det har tenkt til å gjøre.

Narvik skal ha et styremøte mandag der de vil bestemme konkret hva de vil kreve av ishockeyforbundet for å kunne spille i den øverste ligaen, men allerede nå sier styreleder Stig Winther til VG:

– Det må komme noen endringer for at vi skal kunne si ja. Det handler om reisefordeling og kampoppsett.