Markus Henriksen tilbake til Rosenborg. Foto: RBK.no

Etter at myndighetene ga tillatelse til å starte med treningskamper, nærmer vi oss endelig seriestart i Norge.  Oppstart for Eliteserien blir helgen 8.-9. mai og siste serierunde spilles lørdag 11. desember. OBOS-ligaen starter 15. mai og avsluttes 28. november.

Eliteserien starter opp denne uka, mens i Sverige er de allerede i gang med Allsvenskan og har spilt fire runder allerede. Djurgården topper tabellen foran AIK med fire strake seiere.

Ny sesong i Eliteserien betyr også ny sesong med Eliteserien Fantasy. Men årets oppstart blir ikke som vanlig og man må holde tunga ekstra rett i munnen i de første rundene av årets sesong.

Den varierende koronasituasjonen rundt om i landet har ført til at sesongstarten i år blir svært kaotisk. Noen lag har trent som normalt og starter sesongen som normalt, andre lag har hatt treningsnekt og har fått sesongoppkjøringen og -starten forskjøvet.

Runde 1 og 2:

Blokk 1: Glimt, Brann, Kristiansund, Molde, Rosenborg, Tromsø, Viking og Vålerenga spiller som normalt de første to rundene.
Blokk 2: Odd og Sandefjord spiller kun runde 1, og blanker i runde 2.
Blokk 3: Haugesund, Lillestrøm, Mjøndalen, Sarpsborg, Stabæk og Strømsgodset spiller ingen av de første to rundene.

Runde 3 er dobbeltrunde for Brann og Rosenborg, mens alle andre lagene spiller én kamp hver. Deretter er det normale runder mellom runde 4-6. Med dette som utgangspunkt bør man stort sett fokusere på spillere fra Blokk 1 de første to rundene. Blokk 2 med spesielt Odd kan vurderes til runde 1, men i så fall blir det viktig å ha god dekning på benken når de blanker i runde 2.

Hvilken chipstrategi bør man bruke?

Wildcard: Kan brukes før runde 3, etter at man satser alt på Blokk 1 de første to rundene. Ulempen her er at man bruker opp første wildcard før Blokk 3 i det hele tatt har spilt sin første kamp. Det er umulig å vite hvordan de lagene ligger an formmessig, og da er det fort gjort å velge spillere som ikke er i form.

Derfor kan det være lurt å spare wildcard frem til rundt runde 7-9. Høstsesongen ser ut til å bli relativt normal, noe som vil si at høsten etter alle solemerker blir mer forutsigbar enn vårsesongen. Da kan man f.eks. kjøre første wildcard i runde 7-9, for så å bruke det andre wildcardet straks det blir tilgjengelig i runde 16 for å rydde opp i rotet etter alle blank/dobbeltrundene.

Et annet alternativ er runde 12-14. På den måten kan man spare det andre wildcardet til utover høsten.

Rik Onkel: En av fordelene med rik onkel er at budsjettet er ubegrenset, derfor kan runde 7 være et gunstig tidspunkt fordi topplagene med de dyreste spillerne (Glimt, Molde og Vålerenga) har alle fine dobbeltrunder. Da kan man fylle opp laget med gode premiumspillere, mens de som ikke bruker den chipen må ta store budsjetthensyn.

Denne kan også brukes i runde 13 eller 14. I de to rundene har lag fra Blokk 3 opp mot fire kamper, mens flere av lagene fra Blokk 1 kun har én kamp. Blokk 1 inneholder de beste lagene, og dermed sannsynlig også spillere som skal utgjøre bærebjelken i lagene våre. Når disse lagene blanker i runde 14 kan det være en mulighet å kvitte seg med disse spillerne midlertidig ved hjelp av rik onkel. Ikke bare får man tilbake de spillerne runden etter, men man beholder også verdien og prisstigningene man har opparbeidet seg tidligere i sesongen.

To Kapteiner og Spissrush: Runde 7 og runde 13 ser ut som gode alternativer på papiret. I runde 7 kan man velge kapteiner/spisser fra f.eks. Glimt, Molde og Vålerenga. Runde 13 kan potensielt bli trippelrunde for noen av lagene fra Blokk 3 (dette er dog ikke bekreftet), derfor kan det potensielt lønne seg å bruke chipen på noen av formspillerne fra de klubbene.

Bør man bruke alle chips i vårsesongen?

Normalt anbefales det å spare chips til lengre ut på sesongen, men dette er ingen normal sesong. Her kommer dobbeltrundene på rekke og rad på våren, og på papiret er det derfor mange fine chipmuligheter tidlig i sesongen. Det kan være lurt å utarbeide seg en røff og fleksibel chipstrategi allerede før sesongen, slik at man er bedre rustet når kaoset sparkes i gang.

De mest populære lagene

Når du registrerer deg som spiller så kan du også velge hviket lag i Eliteserien som er ditt hjerte nærmest. Er det ingen spesielle lag du følger så trenger du ikke å velge lag:

De mest populære lagene til nå: 

Rosenborg (16.85%)

Vålerenga (11.49%)

Bodø/Glimt (9.11%)

Brann (9.02%)

Molde (7.04%)

Lillestrøm (5.70%)

Viking FK (5.67%)

Strømsgodset (3.40%)

Odd (3.19%)

Tromsø (3.13%)

FK Haugesund (3.12%)

Stabæk (2.49%)

Sarpsborg 08 (2.38%)

Kristiansund BK (1.75%)

Mjøndalen (1.60%)

Sandefjord (1.20%)