Det er en trend blant fotballklubber å lage artige videoer når nye spillere skal presenteres for omverdenen, dette i tillegg til et velkomstintervju som stort sett er standard i Norge. – Den russiske klubben CSKA Moskva havnet i hard vær etter de laget en video som var ment å være morsom.

I «dokumentar form» viste klubben hvordan de klarte å signere midtbanespilleren Yusuf Yazici på fra Lille ved å tilby han prostituerte kvinner. – En kjent russisk teknikk, noe Vladmir Putin i sin tid tilbød Donald Trump.

Les: Henter landslagsback Hörður Ingi Gunnarsson fra den islandske toppklubben Hafnarfjördur

Den falske videoen var beklages nå av klubben.

«Jeg kom på et manus som var uheldig og upassende, og for mange, også støtende», skriver CSKA TVs sjefredaktør Katerina Kiriltjeva i en offisiell uttalelse.

Onsdag ble det offisielt at CSKA Moskva låner den tyrkiske midtbanespilleren Yusuf Yazici fra Lille ut sesongen, med en kjøpsopsjon inkludert i avtalen. I forbindelse med at signeringen ble spilleren presentert via klubbens sosiale medier, en video som vakte sterke reaksjoner.

Les: Xavi har fått nok – krever signatur NÅ

I videoen presenterer den russiske klubben et fiktivt scenario der CSKA Moskva tiltrekker seg Yazici ved å tilby prostituerte kvinner, hvoretter spilleren umiddelbart aksepterer klubbens tilbud.

På grunn av reaksjonene fjernet klubben videoen fra sosiale medier senere onsdag.

«Jeg beklager på det sterkeste presentasjonsvideoen publisert av mediegruppen vår. I utgangspunktet hadde vi et annet manus til videoen, men i spillerens fravær var det umulig å filme materialet vi trengte. På grunn av mangelen på tid, kom jeg på et annet manus. det var uheldig og upassende, og for mange, også støtende», skriver CSKA TVs sjefredaktør Katerina Kiriltjeva.

«Nok en gang ber jeg om unnskyldning til fansen vår, spesielt jenter, og Yusuf personlig.»

Ifølge Fábio Aleixo, en Moskva-basert journalist, har også CSKAs PR-sjef Serguei Askenov kommentert det som skjedde.

«Det som skjedde er uakseptabelt. Vi har allerede bedt om unnskyldning, inkludert overfor spilleren. Skaperne av denne publikasjonen har blitt suspendert fra jobb,» sa Askenov.

Natasha, navnet som vises i videoen, er en tyrkisk slang for en prostituert.