Var aldri kjedelig med franskmannen på vakt.

Hvem husker ikke Fabien Barthez. Da Sir Alex skjønte at Mark Bonsnich ikke var keeperen som kunne fylle krateret etter Peter Schmeichel, vendte Ferguson seg til det franske landslaget.

Den første sesongen til Barthez på Old Trafford ble en skikkelig triumf. Spektakulære redninger, driblinger av motstandernes spisser og det tredje Premier League-trofeet på rad, gjorde franskmannen til en skikkelig favoritt hos fansen.

Les: Bør selges: Ikke i nærheten av Gerrard i Liverpool, Lampard i Chelsea eller Yaya Touré i City

Så snudde stemningen gradvis de neste sesongene. Den kreative keeperens ulike stunt innenfor straffefeltet endte ikke alltid godt. Selv om det ble imponerende 50 clean sheets på 139 kamper, mistet Ferguson tålmodigheten med keeperen i 2002/03-sesongen.

Da fikk Real Madrids Ronaldo «hjelp» av Barthez til å sende United ut av Champions League, noe som var det siste franskmannen fikk av oppgaver på Old Trafford.

Les på F7: Dommerne vil endre regelverket

Nå kalles Barthez inn for å øse ut med kunnskapen han opparbeidet seg hos Les Bleus, Marseille, Monaco, United, Nantes – og Toulouse.

Ta det med ro, Barthez skal ikke inn og coache David de Gea og Henderson på hodeløse keeper-driblinger. Invitasjonen kommer fra Ligue 2.

For det var i Toulouse det hele begynte på ungdomsnivå, siste delen av 1980-tallet. Manchester United har god kontroll på keepersituasjonen sin og hadde nok heller aldri turt hentet inn Barthez, men hos Toulouse er 49-åringen fortsatt en av byens store sønner.

Nå meldes det på klubbens hjemmeside at Barthez er kalt hjem for å få fart på keepertreningen hos Ligue 2-klubben.

-Min passion drev meg til å tillby meg selv i en konsulentrolle. Jeg ønsker å dele min kunnskap og erfaring og hjelpe til med keeperne, sier Barthez.

Vi vet ikke om det her helt stuerent i Manchester å si det, men for oss var Barthez et helt spesielt bidrag til fotballen. Det ble hvertfall aldri kjedelig med franskmannens på vakt.

Les: Leonardo innrømmer opplagt tabbe