Skal ha full fokus på en tropp som leverer. (foto: everton, twitter)

De nye eierne som Everton er i ferd med å få enn døra eier en rekke klubber, men istenfor en skikkelig hockeykølle-effekt når de overtar har flere av deres «investeringer» rykket ned.

Det dreier seg om 777 partnere. Det USA-baserte investeringsselskapet har blitt nevnt ofte angående nyheter om Evertons fremtidige eierskap de siste månedene. Etter at MSB Capital trakk seg fra samtaler om å investere i klubben i løpet av sommeren, skal Everton-eier Farhad Moshiri ha gjenåpnet diskusjoner med 777.

Les: Manchester United har funnet en eks Ajax-stjerne som kan erstatte Antony og Sancho

Bloomberg hevder nå at en overtakelse er nært forestående og Moshiri overlate kontrollen over klubben etter syv år som majoritetsaksjonær.

Rapporten sier at avtalen kan sluttføres og bekreftes allerede i dag. – Det betyr at på Moshiri sin siste dag har Everton 1.poeng på tabellen etter 4.kamper.

Etter år med manglende bruk av penger på ovegangsmarkedet har gjort at Everton stuper ned Premier League-tabellen under Moshiris eierskap, forventes den iranske forretningsmannen å forlate klubben med et stort tap.

Et nytt stadion på stedet for Bramley-Moore Dock er fortsatt under arbeid, planene ble utarbeidet og brakt til live under Moshiris regjeringstid. Pengene som har blitt brukt på den nye stadion har imidlertid fått Everton til å lide på overgangsmarkedet, og er i stor grad årsaken til at klubbens nettoforbruk har vært så mye lavere enn resten av Premier League de siste to årene.

De innkommende eierne er ikke fremmede for å eie fotballklubber. – Firmaet har en majoritetsandel eller fullstendig eierskap i Genoa, Standard Liege, Vasco de Gama, Red Star FC, Hertha Berlin og Melbourne Victory.

777 har imidlertid ikke det beste ryktet, gitt at både Genoa og Hertha Berlin har rykket ned siden de tok over.

Fans av Standard Liege har også vist sin misnøye mot firmaet, med bannere holdt oppe under en kamp i begynnelsen av måneden som anklager 777 for å skade klubbens fremtid.

Les: Newcastle venter ikke med kontrakssamtaler etter henvendelser fra Real Madrid, Chelsea og Manchester City

Det var også tilbakeslag etter deres overtakelse av Red Star FC, en historisk venstreorientert og arbeiderklasseklubb i Frankrike, som ligner på Everton og området rundt, med frykt for at de ville gjøre dem om til en feederklubb for å beskytte andre eiendeler.

Uansett de potensielle problemene rundt de nye investorene, vil det ikke være mange Everton-fans som er triste over å se Moshiri forsvinne, etter muligens den verste epoken i klubbens historie.

Etter å ha vært evigvarende europeiske kvalifiseringskamper under David Moyes på slutten av 2000-tallet til begynnelsen av 2010-tallet, og endte på femteplass med 72 poeng i 2013-14, er de ni ganger engelske mesterne nå alltid med i nedrykkskampen.

En rekke mislykkede lederutnevnelser og over en halv milliard pund brukt på spillere, hvorav mange nå har sluttet, enten for svært lite eller ingenting i det hele tatt etter at de ikke har hatt innvirkning, har forkrøplet Everton på og utenfor banen.

Den giftige atmosfæren rundt klubben har ført til at Moshiri, sammen med Bill Kenwright, holdt seg unna Goodison Park siden januar, etter at Everton-styret anklaget sine egne fans for overfall og drapstrusler uten å fremlegge bevis.

De andre styremedlemmene som var involvert i fiaskoen gikk av i begynnelsen av sommeren, men Moshiri og Kenwright er igjen foreløpig.