Marco Silva

Fulham manager Marco Silva som bare har et år igjen av sin kontrakt som binder han til «Cottagers» har til tross for flere forsøk nektet å signere en ny kontrakt i Fulham.

Selv om lønna er mer en ok når det ikke opp til det han kan oppnå med å lede en klubb i ørkenen nede i Saudi-Arabia.

90min melder at Al Ahli, som har signert Roberto Firmino og Edouard Mendy i sommer, har tilbudt Silva en toårskontrakt verdt 40 millioner pund. – nesten en halv milliard kroner.

Les: Vil kapre Manchester Uniteds Højlund-avtale

Tidligere assisterende manager Javier Pereira skal ta over etter Silva.

Fulham planlegger å hente Javier Pereira tilbake til Craven Cottage for å erstatte manager Marco Silva, som er klar til å akseptere en avtale om å flytte til Saudi Pro League.

Silva har tidligere avslått en tilnærming fra Saudi tidligere i sommer, men PIF-eide Al Ahli har returnert etter å ha økt tilbudet sitt til en toårsavtale verdt 40 millioner pund.

Al Ahli har allerede hatt en travel og vellykket sommer med marquee-signeringene til Roberto Firmino og Edouard Mendy, og de er satt til å følge disse avtalene opp med pågripelsen av Riyad Mahrez fra Manchester City.

Silva er for tiden i Amerika mens Fulham forbereder seg på å sette i gang pre-season, men det ser stadig mer sannsynlig ut at han ikke vil være ansvarlig for noen av kampene deres. Den tidligere Watford, Hull og Everton-sjefen har bare ett år igjen av sin nåværende avtale og har så langt avvist Cottagers tilbud om å forlenge oppholdet.

Les: Lasse Berg Johnsen på plass hos Skandinavias største klubb

Fulham på sin side har ventet på et fornyet bud fra Saudi og klubbens hierarki har jobbet med hvem de kunne hente inn for å erstatte Silva.
57-åringen er for øyeblikket ansvarlig for det kinesiske laget Shanghai Port – som er seks poeng foran på toppen av tabellen – men han er satt til å få sjansen til å returnere til Fulham, hvor han tidligere tilbrakte fire år i to separate perioder.

Pereira var assistent for Slavisa Jokanovic i tre sesonger frem til 2018 og kom deretter tilbake i 2020 som assisterende direktør for fotballoperasjoner – i tett samarbeid med nåværende Fulham-sjef Tony Khan – før han dro for å satse på en karriere som manager.

Fulham forhandler nå om betingelsene for Silvas sannsynlige avgang til Al Ahli, mens de samtidig jobber med en avtale for at Pereira skal komme tilbake.

LES: The Times: Harry Kane forlenger ikke med Tottenham