(c) Bilde: Hammarby IL: Lars Sætra takker Hammarby fansen med en sang.

Det var pengene som var viktigst også for Lars Sætra da han for et år siden valgte å forlate Allsvenskanklubben Hammarby og skrive kontrakt med kinesiske Baoding Rongda. – Nå er det mykere verdier som teller.

Nå gjør forsvarskjempen comeback i Drammen og klubben der det hele startet Strømsgodset. Han startet i klubben som 15 åring i 1997 og meldte overgang til Hammarby i 2014.

Starten i Kina gikk bra og alle var fornøyde inntil klubben fikk inn en ny trener, da ble han fryst ut.  «Det var vanskelig. Jeg satt bare i leiligheten i en trist by, og det var deilig å komme hjem igjen»

Sætra er født i Drammen, gikk gradene i Strømsgodset og debuterte på førstelaget i 2009. Der har han vært med på å vinne både serie- og cupgull.

Han har trent med Strømsgodset hele vinteren, men det var i utgangspunktet bare for å komme i form igjen. Sætra imponerte imidlertid ledelsen så mye at han fikk tilbud om kontrakt.

«Lars har imponert på trening. Han er en bra mann og en solid stopper som har utviklet seg mye siden han reiste til Sverige i 2014. Lars har kvaliteter som passer godt inn i vår spillestil. Han tilfører duellkraft, samtidig som han er god med ball», sier sportssjef Jostein Flo.

Strømsgodset blir streke i år
Strømsgodset har styrket troppen med flere nevneverdige signeringer denne vinteren: Herman Stengel har kommet fra Vålerenga, Amahl Pellegrino ble hentet fra Mjøndalen, og Mustafa «Mos» Abdellaoue signerte i januar etter at kontrakten i Aalesund utløp.

Tipper du? Øk gevinstene med oddstips fra Oddsen.nu!