"Tiden har kommet" for The Glazers - kanskje

På torsdag kom The Times med meldingen om at det var forventet at fem parter står klare til å gå inn i budrundene for kjøp av verdens største klubb med minst 5 milliarder pund. Med dette utgangspunktet vil prisen på Glazers eierskap komme godt over det forventede 6 milliarder pund. Helt spinnvilt, men ifølge ESPNs kilde har det spredd seg en usikkerhet hos de potensielle kjøperne.

Det står ikke på risikovilligheten til å overby konkurrentene, men Glazer-familiens egentlige plan.

LES: Felix skjønner godt hvorfor Ronaldo forlot europeisk toppfotball

New York-baserte Raine Group styrer salgsprosessen som skal ende med salg eller betydelige nye investeringer i Man United. I november gikk Glazers riktignok ut med signalene om at de også vurderte å beholde eierskapet, men koble til seg et strategisk partnerskap.

De siste ukene har det i engelsk media stort sett vært snakk om at Glazers trekker seg helt ut, men ifølge ESPNs kilde som er kjent med budprosessen, har minst to budgivere blitt skeptiske. De har blitt usikre på om Glazers i det hele tatt er interessert i å selge seg helt ut.

Flere av ESPNs klider har hevdet at Joel og Avram Glazer ikke utelukker at de åpner for å beholde eierskapet og heller tiltrekke seg en investor som bidrar i oppgradering av Old Trafford og Carrington treningsområde.

LES: Kobbie Mainoo har overbevist Ten Hag

Ifølge ESPN har klubbens gjeld steget til voldsomme 514,9 millioner pund, noe som presser Glazers til å sikre investeringer fra utsiden for at Man United skal kunne konkurrere på topp i Premier League og ute i Europa.

I fjor ble Denver Broncos solgt til ny verdensrekord for en sportsklubb, for 3.8 milliarder pund. Ifølge ESPNs kilder har Glazers forventninger om minst 6 milliarder pund for salg av Manchester United, men nå begynner budgiverne å tvile på at amerikanerne i det hele tatt er klar for å selge seg helt ut av Premier League-klubben.

Jazzes prisen opp på kjøp av hele Man United, vil Glazers tjene grovt på å beholde opp mot 50 % av eierskapet og bli værende på Old Trafford med en partner som har en betydelig større pengebinge enn amerikanerne.

LES: Dundrer inn frispark i 122 km/t!

Supporterne har i lengre tid kjempet for å fjerne Glazers, nå kan det ende opp med at budrunden på kjøp av hele Man United bare er et spill der Glazers blir.