Erik Ten Hag

Det ser ikke ut til at problemene forsvinner for Manchester United med valget av Ajax sin suksessmanager Erik ten Hag. – ESPN skriver i dag at valget er gjort, det eneste som gjenstår er å kjøpe Ten Hag fri fra kontrakten med Ajax.

Alle er ikke fornøyde med valget, Manchester United-garderoben skal være splittet.

Ten Hag har vært manager for Ajax siden 2017. -han har vunnet den nederlandske ligaen to ganger med klubben samtidig som de har solgt spillere for flere milliarder, blant annet til Manchester United. – Siden han ble manager har de solgt spillere for 307 millioner pund. – Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Kasper Dolberg, Justin Kluivert, Davinson Sanchez og Davy Klaassen

Les: Mourinho har funnet en Bodø/Glimt-spiller han trenger

Manchester Uniteds administrerende direktør, Richard Arnold, og styreleder Joel Glazer – som sammen med resten av Glazer-familien eier majoriteten av klubben – begge ha ment at Ten Hag var det beste valget. De vil uansett få problemer med spillerne, akkurat som de aller fleste managere etter Sir Alex Ferguson. – Å starte med en splittet garderobe er ikke et godt tegn!

En rekke United-spillere er faktisk begeistret over utsiktene til å bli trent av Ten Hag og føler at han vil forbedre dem, men kilder nær andre spillere sier at Ten Hag blir sett på som et «overveldende» valg.

Mauricio Pochettino var favorittvalget blant flertallet av spillerne for to måneder siden, men klubbhierarkiet beveger seg mot Ten Hag for å bli Uniteds andre nederlandske manager etter Louis van Gaal. Ajax, som har et godt forhold til United, er forberedt på å la Ten Hag dra et år før kontrakten hans er over, det vil koste 1,7 millioner pund. – De vet at deres manager gjerne vil ta med seg noen spillere til Old Trafford og det vil fylle en allerede velfylt klubbkasse.

Les: Italiensk media: Zlatan har bestemt seg


Forrige uke beskrev Ten Hag United som en ‘flott klubb med store fans’ i et intervju utført etter at Ajax hadde gitt ham tillatelse til å snakke med United.

– Alle kjenner hverandre i bransjen, sier Ten Hag til Sport1. «Det er alltid samtaler med representanter fra andre klubber, det er normalt.