I et «tell all» intervju var den tidligere Barcelona manageren svært vag når kan snakket om kranglene han hadde med klubbens argentinske superstjerne Lionel Messi. – Han sier det er bedre at folk ikke vet sannheten.

Ernesto Valverde har åpnet opp litt om sin tid i Barcelona, og spesielt om da han ble sparket fra den katalanske klubben i januar 2020. – Valverde fikk sparken etter at Lionel Messi ga beskjed han ikke lenger hadde tillitt til manageren.

Les: Rafael Benítez legger inn bud på sin favoritt Longstaff bror

Det var naturlig å spørre om Lionel Messi, som også nå har forlatt Blaugrana. Det var rykter om at Valverde hadde noen krangler med kapteinen, men han vil ikke avsløre hva som skjedde bak lukkede dører.

«Jeg kan ikke si hva som skjedde,» sa han til Extremadura i et intervju med ETBs program «El Dia de Manana».

«Det er en del av mystikken. Det er bedre at folk ikke vet hvordan vi er og tror vi vet alt. Det er bedre at folk ikke vet sannheten.» – Han reflekterte også over

Han reflekterte også om fremtiden:

«Jeg antar at det er mulig jeg kan trene igjen»

«Men det må være et annet prosjekt, noe stimulerende og motiverende».

«Etter å ha forlatt Barcelona trengte jeg litt nedetid. Jeg hadde ønsket å reise, men med pandemien var det ikke mulig».

«For øyeblikket er jeg ikke klar over hva jeg skal gjøre videre.»

Enda mer enn Barcelona, ​​er det Athletic Club som er klubben mest synonymt med Txingurri (kallenavn). Valverde spilte 188 kamper for Los Leones mellom 1990 og 1996, og ledet dem deretter ved to forskjellige anledninger, gang nummer to betegnes som en av klubbens beste perioder, mellom 2013 og 2017, noe som førte til at han fikk Barcelona -jobben.

Les: Andrea Pirlo: «Jeg er klar til å ta fatt nye eventyr»

«Jeg følte meg gladest på Athletic på alle måter,»

«Det ville være vanskelig å finne den tilhørigheten andre steder. Alt er til din fordel, alt er der for deg og du identifiserer deg med alt.

«Folk setter spørsmålstegn ved filosofien deres [om å bare bruke spillere fra regionen], men de fortsetter å gjøre det, og de har nådd finalen, og vant en Supercopa de Espana.

«Det laget jeg ledet var fantastisk. De holdt oss i gang de fire årene.

«De personlige forholdene var enorme, og som et resultat var min exit veldig vanskelig. Det var vanskeligere å si farvel til spillerne enn å gjøre pressekonferansen. Jeg følte meg som en med dem.»