(c) Bilde fra Viasat: Erling Braut Haaland

Det var få som på forhånd trodde at Köln hadde noen sjanse til å ta med seg tre poeng fra møtet med Borussia Dortmund på Signal Iduna Park. Dortmund manager Lucien Favre vet han kan sette innpå en målfokusert nordmann og avslutte kampen. – Dette gangen var kampen allerede avgjort med 3 -1 til gultrøyene da Haaland ble byttet inn mot Thorgan Hazard.

Siste kamp som var Haaland sin debut var Dortmund i trøbbel Augsburg da 19 åringen kom innpå og banket inn tre tette. – Dette gangen var et et lag i balanse, men likefullt like imponerende innsats.

Haaland er den første spilleren noensinne som har scoret fem mål i sine to første Bundesliga-kamper.

Les: Lukaku glad han slipper pusletreningene til Manchester United

Første mål var lett, Haaland var på riktig sted til riktig tid da Raphaël Guerreiro tvang fram en retur fra Köln-keeper Timo Horn. 19-åringen pirket med det inn sitt første på sin nye hjemmebane.

Tre minutter før full tid vartet Axel Witsel opp med en noe hard pasning, men Haaland gjorde det beste ut av situasjonen og snappet til seg ballen foran Horn.

Fra nesten død vinkel klarte 19-åringen å sende ballen i nettet, og han fastsatte med det sluttresultatet til 5-1 med sin femte Dortmund-scoring på to kamper etter overgangen fra RB Salzburg i januar.

Med to tette seire har Borussia Dortmund klatret opp på tredjeplass i Bondesliga med like poeng som Bayern München som har en kamp mindre spilt.

Les på Helsesjefen: Dedikerte fotballfans har større risiko for hjerteinfarkt på grunn av stress

Dortmund – FC Köln 5-1
Bundesliga
1′ 1-0 Raphaël Guerreiro
29′ 2-0 Marco Reus
48′ 3-0 Jadon Sancho
64′ 3-1 Mark Uth
77′ 4-1 Erling Haaland
87′ 5-1 Erling Haaland