Gikk for det kjente. (foto: Manchester United)

Ten hag gikk forrige uke ut og fortalte verden han visste Manchester United-ledelsen hadde holdt møter med Thomas Tuchel om trenerjobben, men at «de skjønte de allerede hadde den beste treneren». Det har vært en oppsiktsvekkende og kaotisk prosess de siste månedene som endte med at Ratcliffe og gjengen gir Erik ten Hag fortsatt tillit og kontraktsforlengelse. Gir dette Ten Hag en umulig situasjon hvis kommende sesong starter med tap? Neppe.

Vi har sett United-ledelsen få panikk, la seg presse av eksperter og «mannen i gata» til å sparke den ene etter den andre treneren etter Ferguson, men da Ratcliffe og gjengen tok avgjørelsen om å beholde Ten Hag, får nederlenderen en helt annen arbeidsro enn de sparkede United-trenerne før ham.

LES: Tabbe å ikke ta med Marcus Rashford til EM

– Mannen i gata liker å tenke at treneren betyr alt, og at alt handler om treneren, og det gjorde kanskje det i Sir Alex Fergusons dager. Men om du ser på disse elleve sesongene i Manchester United, så har vi hatt en hel rekke med trenere, og noen av dem har vært veldig gode. Vi har vel hatt noe sånt som sju trenere, og ingen av dem har lyktes i det hele tatt, sier Ratcliffe i et intervju med Bloomberg.

– En kan ikke si at roten til problemet ligger hos treneren. Det er miljøet de jobber i. Det er der vi legger inn innsatsen – lederne, praksisen, kvaliteten på folkene, alle disse type tingene må vi adressere i Manchester United – som er det vi ville gjort i [enhver] virksomhet, doserer Ratcliffe.

For Erik ten Hag blir tilliten han får til å fortsette jobben som Man United-trener en tillit som ikke kommer til å endre seg «fra uke til uke», som for Solskjær, Mourinho eller Van Gaal. Ratcliffe har i samme intervju sagt det tar 2, 3 sommer-overgangsvinduer for å løse utfordringene Manchester United har med troppen.

ENGELSKE KLUBBER: Burnley lar tidligere Manchester United-stjerne styre skuta etter Kompany

Du trenger ikke å like Ten Hag som United-trener for å skjønne at dette er et sunnhetstegn. Med dette grunnlaget skal Erik ten Hag få arbeidsro til å vise han fortjener jobben. Gjør han ikke det, er nok nederlenderen den første til å si at nok er nok.