Xavi Hernandez strekker hendene i været etter 3 - 1 seieren over Napoli var et faktum

De regjerende La Liga mestrene Barcelona vant 3 – 1 over Napoli i den andre kampen i åttendedelsfinalen i Champions League. – Prispengene som sendes til kvartfianelfinalister alene er 10,5 millioner euro.

Samtidig har klubben startet å plukke poeng igjen i høyt tempo i La Liga og har klatret til tredjeplassen, for noen få uker siden, før Xavi Hernandez ga beskjed om at han trekker seg etter endt sesong var det stor usikkerhet om Barcelona ville klare å kvalifisere seg til Champions League neste sesong. – Det snakkes det ikke om lenger, det er hele 8.poeng ned til Athletic Bilbao på 5.plass.

Barcelona startet med:(4-3-3): Ter Stegen – Koundé, Araujo, Cubarsi, Cancelo – Fermin, Christensen, Gundogan – Yamal, Lewandowski, Raphinha.

Napoli startet med (4-3-3): Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Jesus, Rui – Zambo Anguissa, Lobotka, Traore – Politano, Osimhen, Kvaratskhelia.

Allerede etter 15 minutter kom det første beviset på at kampen ikke ville bli så jevn som mange ville ha det til.

Barcelona bygger opp et flott angrep hvor Raphinha slår inn ballet til en umarket Fermín López som setter ballen i mål fra litt over 10 meter. – To minutter senere contrer Barcelona anført av Lamine Yamal. Over til Raphinha som skyter i stolpen. Returen går imidlertid til Joao Cancelo som er iskald!

I det 29 minutt spilles Matteo Politano og slår inn boksen hvor midtstopper Amir Rrahmani setter ballen kontant i det lengste hjørnet.

Mot slutten av kampen i det 83 minutt kom det tiki-taka-fotball som ville gjort eks Barcelona manager Pep Guardiola stolt. Det er İlkay Gundogan, Sergi Roberto og Robert Lewandowski som spiller vegg, før sistnevnte kan trille ballen i åpent mål. – På sidelinjen kunne fansen observere en fantastisk glad manager. – Det er ingenting som tyder på at Barcelona er i oppløsning eller på vei ned. Tvert imot fremtiden er lys.

Les: Benfica har tatt avgjørelsen om norsk supertalent

Det som Barcelona manager Xavi Hernandez omtalte som den verste jobben på kloden med enormt press smaker ikke så dårlig lenger. – Etter gårsdagens seier i Champions League gikk ryktene høyt på Estadi Olímpic Lluís Companys (Barcelona spiller sine kamper her frem til oppgradering av Camp Nou blir ferdig til høsten) om at Xavi trives igjen og er i ferd med å overtale seg selv til å ikke slutte likevel.

Flere vi snakket med sa Xavi var euforisk og rett etter kampen ga beskjed til Barcelona president Joan Laporta at «Vi må snakke sammen».

Marca melder at Barcelona ligger ann til å tjene mellom 100 og 150 millioner euro mer enn budsjettert etter gårsdagens seier og snuoperasjonen i La Liga. – Det gjør at La Liga kommer til å øke lønnstaket for klubben i sommer og redusere noe av Xavi Hernandez sine største frustrasjoner.

F7: Benitez får fyken etter åtte måneder

Jeg blir ikke overrasket om vi i løpet av våren får høre jakten på en ny Barcelona-manger er avblåst.