(c) Bilde: Hødd: Hødd er fra Ulsteinvik i Ulstein kommune i Møre og Romsdal.

Ok, så er det bare et lag i 2.divisjon igjen når vi nå går inn i fjerde runde av NM, men det har vært nære på flere ganger. Rosenborg var ikke overbevisende mot Brattvåg som befinner seg enda lenger ned i systemet, det var nære på vi fikk en virkelig cup-bombe der. 

Det var Brattvåg som i andre runde sendte Molde ut av cupen, hører de egentlig hjemme lenger opp i divisjonene eller er det storklubben Molde, som for øyeblikket ligger på 3.plass i Eliteserien som ikke er bedre.?

Les: Slo John McEnroe sin gamle rekord

Summerer vi opp det som har skjedd så langt i norgesmesterskapet ser vi at det er jevnere enn før, ihvertfall er det inntrykket man sitter igjen med, men om det er fordi Eliteserielagene har blitt dårligere eller om de lagene lenger ned er bedre, det er jeg veldig usikker på.

Ham-Kam kom nettopp fra 2.divisjon og har ambisjoner som ikke helt har slått til i OBOS-ligaen enda, men i cupen slo de regjerende cup mestre og Eliteserielag Sarpsborg 08 1 -0. Laget for lidenskap Kristiansund hadde lagt det meste av pasjon hjemme og ble slått ut av 2.divisjonslaget Hødd 2 – 0.

Sandefjord ble i forrige runde slått ut av Skeid som har ringreven Tom Nordlie som hovedtrene. Skeid røk ut mot Vålerenga i siste runde og er ute av Cupen. Skeid ligger godt an i Post Nord-ligaen avdeling 2 på en andreplass etter fire kamper bak KFUM.

Vi må heller ikke glemme OBOS-ligalaget som hvert år har ambisjoner om opprykk som nesten slår til Mjøndalen. De trengte ekstraomganger både i cupens 1. og 2. runde mot svakere motstand, men avanserte til 4. runde etter 2-0 mot eliteserielaget Stabæk. – Det synes ikke å være forskjell på kvalitet på lagene på den nederste halvdel av tabellen i Eliteserien og øverste halvdel i OBOS-Ligaen.

Det er vanlig at det kommer noen cup-bomber nå og da, men det har vært såpass mange jevne kamper hvor Eliteserielag har vært på nippet til å ryke ut. . Det er færre av de helt åpenbare nivåforskjellkampene som vi alltid ser i de første rundene.

Forskjellen fra Eliteserien og ned til hobbylag som Brattvåg er enorme på alle andre områder enn på banen. Det skal ikke være mulig at et lag bestående av noen som slenger innom en trening 2 – 3 ganger i uke skal vinne over profesjonelle fotballspillere.

 

Dette er lagene som er videre til 4. runde:

Lillestrøm – Brann
Strømsgodset – Ranheim
Ull/Kisa – Bryne
Rosenborg – Odd
Mjøndalen – Haugesund
Bodø/Glimt – Hødd
Start – HamKam
Tromsø – Vålerenga

For lagene som skal spille E-cup spiller 4. runde 30.- 31.mai. De øvrige kampene spilles 13.- 14.juni

————————————–

Bestill Blålinker. Kommersielle linker er en perfekt måte å bygge søkeverdi

Pluss Bilpleie er en komplett leverandør av bilpleietjenester i Oslo

Trenger du en etterforsker med erfaring fra Politiet – Jan Arnt Skjolde 

F7.no mange over, ingen ved siden

Sjekk ut oddsen i neste kamp