Beholder roen, venter på det perfekte. (foto: Real Madrid)

Den franske nasjonalhelten Zinedine Zidane var krystallklar på at det bare var to jobber som kunne bringe han ut av feriemodus. – Jobben som landslagssjef for Frankrike og med litt mindre iver manager for Paris Saint-Germain.

Men Didier Deschamps sluttet ikke etter VM i Qatar og PSG hadde hentet inn Luis Campos som sportsdirektør (konsulent, men i praksis sjef) en person som Zinedine Zidane ikke liker.

Les: Fransk media: Manchester United-bossen vil ha Zidane

Zinedine Zidane har tidligere vært linket til Manchester United-jobben, men den franske legenden har styrt unna alle jobbtilbud siden exit Real Madrid i 2021. Dessuten er engelsken ganske slapp. Ifølge franske Foot Mercato har INEOS-gjengen signalisert de ser Zidane som en drømmesignering, der Zidane skal stå i spissen for en ny æra for Manchester United.

Med hele tre Champions Leagues titler på sin CV i sin første managerjobb på kortetest mulig tid er det bare helt naturlig Zidane nevnes når man ser på Real Madrid etter Carlo Ancelotti.

Zinedine Zidane sitt gullår var 1998, da vant han VM med Frankrike, Ballon d’Or prisen og Serie A med Juventus. – Han har også senere som spiller vunnet Champions League med Real Madrid og EM med Frankrike.

Zinedine Zidane er fortsatt helt i Juventus og nå skal ha være mulig arvtager for manager Massimiliano Allegri. 51 åringen Zined har innrømmet at han ville være interessert i å lede en italiensk klubb.

Zidane har ikke vært manager siden han forlot Real Madrid for andre gang i 2021, og vant en La Liga-tittel under sin andre periode med ansvaret for å legge til de tre UEFA Champions Leagues og to FIFA Club World Cups som han vant under sin bemerkelsesverdige første periode på Santiago Bernabeu.

Les: Ajax vil hente sin neste manager i Liverpool

Til dags dato er Los Blancos den eneste klubben Zidane har jobbet for som manager. Spansk presse håper stadig han kommer tilbake til klubben i «nær fremtid», og erstatter Carlo Ancelotti nok en gang.

I tillegg til Madrid har Zidane også blitt koblet til en retur til en annen av hans tidligere klubber Juventus. Etter en elendig serie med resultater i februar – Juve vant en av fem kamper i løpet av måneden – har Zidane blitt droppet som en potensiell erstatter.


Til DAZN denne uken sa fotballikonet at han er åpen for å jobbe i Italia som trener i fremtiden: «Hvorfor ikke? Alt kan skje. Jeg vil gjerne trene i Italia en dag.

«Jeg trener ikke for øyeblikket, men hvorfor ikke? Jeg liker Italia og jeg liker at de elsker fotball i Italia.»

Zidane snakket på premieren på en dokumentar om sin tidligere manager i Juventus Marcello Lippi, som han vant Ballon d’Or-prisen under i 1998. Den tidligere Juve-midtbanespilleren var opptatt av å berømme sin tidligere manager, og kalte Lippi den første treneren som noen gang trodd på ham som spiller.

«Som trener lærte jeg mye av både Lippi og Carlo Ancelotti. Lippi var den første treneren som virkelig trodde på meg. Han brakte meg til Juve og jeg ble den spilleren jeg var takket være ham,»