Imponerende rekkevidde! (foto: courtois, twitter)

Den belgiske stjernekeeperen Thibaut Courtois ble stjernekeeper i løpet av sine år i Chelsea. Sakte, men sikkert klatret han på lister over de beste keeperne i verden og etter VM i Russland viser de fleste han på topp tre.

Onsdag kveld bekreftet Chelsea at klubben har solgt Thibaut Courtois til Real Madrid, mens Mateo Kovacic går andre veien på et sesonglagt lån.

Les: Leieavtale på plass som en del av Thibaut Courtois dealen

Hvis overgangssummen som det ryktes om stemmer cirka 360 millioner er det veldig lite i forhold til hvor god de fleste anser han for å være og langt mindre enn det Chelsea må ut med for hans erstatter Kepa Arrizabalaga.

Les: Plutselig var ikke Alisson Becker verdens dyreste keeper lenger

Arrizabalagas klubb Athletic Bilbao bekrefter på sitt nettsted onsdag at Chelsea har utløst keeperens utkjøpsklausul på 71 millioner pund.

Mange mener det er grådige agenter som lever av overganger og prosenter som pusher spillere til å bytte klubber ofte imot deres eget beste.

I forkant av overgangen fra Chelsea til Real Madrid for Thibaut Courtois blåste det friskt på Stamford Brigde, ikke like friskt som da Diego Costa i full krangel med tidligere Chelsea manager Antonio Conte streiket seg tilbake til sin gamle klubb Atletico Madrid. Kan tenkes Chelsea sin nye manager Maurizio Sarri er litt mindre triggerhappy enn sin forgjenger og klarte å dempe konfliktnivået. – Det ble likevel klart i ukene før overgangen at det ville bli vanskelig for Thibaut Courtois å fortsette i Chelsea.

Også Neymar sin overgang fra Barcelona til Paris Saint-Germain var konfliktfylt for å si det forsiktig.

Cristiano Ronaldo sitt forhold til Real Madrid president Florentino Perez var veldig problematisk mot slutten, før overgangen til Juventus, men nå som støvet har lagt seg har Perez og Real Madrid kommet opp med en plan for å ære sin beste spiller gjennom tidene. Siden den portugisiske angrepsspilleren kom i 2009, har han sørget for 450 mål på 438 kamper.

Ronaldo vil motta en invitasjon om å komme tilbake til Madrid for 2019-utgaven av Bernabeu Trophy og de vil be Juventus om å delta.

«Pre-season friendly» har tradisjonelt blitt brukt til å feire en tidligere spiller med klubblegenden Raul som første eksempel med Al-Sadd i 2013.

Iker Casillas ble invitert i både 2017 og 2018 med Porto, men det portugisiske laget fikk ikke til å delta.