Michael Edwards har teft som få andre i Premier League når det gjelder å identifisere "perfekte" Liverpool-spillere.

Liverpool er enig med Trent Alexander-Arnold og har tillit til at en ny rekordslående kontrakt snart vil bli signert.

Den 25 år gamle stjernen har utviklet seg til å bli en av de ledende høyrebackene i verden og har vist seg å være en stor faktor i suksessen Liverpool har hatt i Jürgen Klopp epoken på Anfield. I løpet av det siste året har Alexander-Arnold lagt enda en streng til buen, og vist seg like dyktig som en kreativ midtbanespiller for både klubb og land.

Les: Liverpool går for et sjokkalternativ til Ruben Amorim

Men med Klopps exit i sommer, har spekulasjonene økt om at en rekke av deres ledende spillere kan følge tyskeren ut portene på Anfield. Vel vitende om at det kan være vanskelig for enhver etterfølger – hvem det enn måtte være – vil slite med å gjenskape suksessen som de har hatt glede av under sin karismatiske sjef.

Virgil van Dijk, Mohamed Salah og Alexander-Arnold at de faller ut av kontrakten på Anfield i løpet av et drøyt års tid, noe som gir næring til rapporter om at alle tre kan bli lokket bort og fristet til å ta en ny utfordring andre steder.

Alexander-Arnold er en spller som Real Madrid er villig til å betale store penger for, de søker desperat en oppgradering av en høyreback av høy kvalitet denne sommeren.

Trent Alexander-Arnold har allerede en heftig lønn på 180 000 pund u uken, Liverpool tilbyr sin hjemmelagde stjerne en avtale verdt det dobbelte. Med 360.000 pund i uken blir han klubbens best betalte spiller gjennom tidene.

Det vil føre til at de rødes visekaptein kommer forbi Salah som klubbens topptjener, selv om egypteren selv kan overgå sin egen rekord hvis han også forplikter seg til en ny kontrakt.

Les: Harry Kane sender emosjonell melding til Son Heung-min etter milepæl

Likevel vil Liverpool glede seg over å binde assistkongen til en ny avtale. Alexander-Arnolds statestikk på 12 mål (to mål, 10 assists) fra 29 kamper som understreker kvaliteten han tilbyr.

Journalist Pete O’Rourke bekrefter at Liverpools administrerende direktør for fotball Michael Edwards er sikker på å binde Alexander-Arnold til en forlengelse. «Det har vært noen rapporter som knytter Alexander-Arnold til en potensiell overgang til Real Madrid, som også har blitt koblet til Reece James,» sa O’Rourle til Football Insider.

«Jeg ser ikke at Alexander-Arnold har noe reelt ønske om å forlate Liverpool akkurat nå, han er visekaptein, sannsynligvis en fremtidig kaptein i skapelse om noen år.

Trent Alexander-Arnold er forsvarsspilleren med flest assists i Premier Leagues historie

«Boyhood Liverpool-fan»
«Han er en Liverpool-fan, elsker klubben, så jeg tror det vil foregå samtaler akkurat nå og over sommeren,» la O’Rourke til.

«Når Liverpool har fått orden på alt med den nye manageren, nå har de fått strukturen utenfor banen satt i stein med Richard Hughes og Michael Edwards tilbake der inne, er jeg sikker på at forhandlingene skal gå ganske jevnt, og Alexander-Arnold vil bli tilbød en ny kontrakt for å forlenge oppholdet på Anfield.

«Jeg er sikker på at spilleren selv, så lenge disse betingelsene er riktige, ikke vil ha noen problemer med å forplikte sin langsiktige fremtid til gutteklubben.»

Å sikre fremtiden til Alexander-Arnold vil være en stor fjær i hatten for den hjemvendte Edwards, som sammen med påtroppende sportsdirektør, Richard Hughes, vil se etter å sikre at post-Klopp-epoken på Anfield forblir like vellykket.