Rune Almenning Jarstein

Det koster å være tosk, og slik skal det være. Den tyske klubben Hertha Berlin havnet i krise etter de sparket den norske landslagskeeperen Rune Almenning Jarstein. – En krise som sendte dem ned i 2.Bundesliga og til rettssystemet.

På grunn av noen ord som sikkert burde vært usagte mellom klubbens førstekeeper og keepertreneren fikk Jarstein sparken. – Et år før hans avtale gikk ut på dato i sommer. – nesten halvannet år og et søksmål senere har partene blitt enige om en erstatning.

Les: Mario Balotelli: «For 10 millioner euro spiller jeg til og med for min brors lag!


Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin er blitt enige utenfor rettssystemet etter en langvarig arbeidstvist. Klubben vil betalte 400.000 euro i erstatning. Telemarkingens krav har ligget ligget noe høyere. «Med tanke på Rune Jarsteins lange karriere i Hertha Berlin ønsket partene å ta hensyn til dette og avgjøre den juridiske tvisten i minnelighet» sier klubben i en uttalelse til nyhetsbyrået DPA.

Nordmannen ble suspendert av klubben etter en krangel med keepertreneren, og deretter ble det besluttet å avslutte kontrakten. Jarstein mener at han ikke fikk noen rimelig begrunnelse.

Les: Mark Hughes sparket etter bare 19 måneder

Jarstein har spilt 72 landskamper for Norge. I et intervju med Telemarksavisa ble han torsdag sitert på følgende om fotballframtiden:

– Det er for tidlig å si noe om det. Jeg holder meg i form og trener greit. Jeg trener både fysisk og litt keepertrening også, men ingen avgjørelse er tatt med tanke på framtiden.

Hertha understreker at partene fortsatt har ulikt syn på saken. Jarstein kom til klubben i 2014.

Dette førte til at han valgte å gå rettens vei for å få økonomisk kompensasjon. Saken har vært utsatt flere ganger, men forrige måned møttes partene i retten.