Neymar syntes nok det var helt greit å ha to kamper mot Dortmund. (foto: psg, twitter)

Det er i kriser vi tvinges til å være kreative, handlekraftige og foreta endring som gjør gjennomføring av ulike aktiviteter i samfunnet i det hele tatt mulig. UEFA ble tvunget til å gjøre om store deler av Champions League-formatet. Det var visst så vellykket at endringene kan ende opp som permanente. Nesten.

Det er UEFA-president Alexander Ceferin som har skjønt at én-kampskonseptet i sluttspillskampene har øket underholdningsverdien.

Les: Tvinges til å selge Adama Traoré

-Vi ble tvunget til å gjøre det sånn, men det har fungert bra, så vi vil helt sikkert overveie det i fremtiden. Hvis det avgjøres i én enkelt kamp, så ønsker lagene hurtigst mulig å utligne hvis de ligger bak. I vårt nåværende system med to kamper er det fortsatt tid til å snu det i neste kamp, sier Ceferin til Reuters.

Så kommer UEFA-presidenten sikkert på at færre kamper betyr betydelig mindre av klingende mynt.

-Det gjør kampene mer spennende, men det gir også færre kamper, noe som skal diskuteres med TV-stasjonene. Selv om Final 8 er et meget interessant format, tviler jeg på at vi kan innføre det helt sånn i fremtiden. Men et format hvor det avgjøres over én kamp, mener jeg vil være mer interessant enn det vi har nå, avslutter Ceferin.

Vi tar imot alle endringer med takk, så lenge det bidrar til å gjøre 90 minutter med fotball til 90 minutter med underholdning, spenning og angrepsvillighet. Vi står gjerne over kamper med nitti lidelsesfulle minutter med uthaling av tiden, det er livet vårt for kort til.

Les: En uke etter at Barcelona hyret inn Koemann, lanseres planen om Klopp som manager