Virgil van Dijk

Regjerende Premier League mestre Liverpool så knallsterke ut foran sist sesong, men det var før skademarerittet startet i oktober. Først ut den nederlandske forsvarsstjernen Virgil van Dijk som ble taklet knallhard av Everton-målvakt Jordan Pickford.

Han fikk ødelagt fremre korsbånd i høyrekneet i Merseyside-derbyet i Premier League i oktober. Forsvarsklippen ble operert og har siden vært i opptrening. – I november ble også Joe Gomez langtidsskadet og tragedien var et faktum.

Les: Andres Iniesta fikk endelig sin Kasper Junker-drakt

Hele Liverpool var i ubalanse noe som tabellen bar bevis på, hadde det ikke vært for en sterkt sluttspurt med en serie med trepoengere ville de ikke avsluttet topp fire.

Det kom nettopp en hyggelig nyhet fra Anfield: Virgil van Dijk og Joe Gomez er med når Liverpool starter oppkjøringen til ny sesong med treningsleir i Østerrike mandag.

I tillegg til van Dijk og Gómez er nysigneringen Ibrahima Konate en del av den 34 mann store troppen som reiser til Østerrike. Den franske forsvarsspilleren kommer fra RB Leipzig for 36 millioner pund.

Også høyreback Trent Alexander-Arnold, som mistet EM på grunn av en skade han pådro seg i Englands oppkjøringskamp mot Østerrike, er med i troppen.

Les: Plutselig er Mikkel Damsgaard den alle snakker om

I stedet for å mangle klassespillere, vil Liverpool ha mange forsvarsspillere i verdensklasse å spille på.

I pre-season-troppen er også 11 akademispillere med, mens de som har konkurrert i Euro 2020 eller Copa America er utelatt for å hvile.

Virgil van Dijk som nettopp fylte 30 år er svært entusiastisk med tanken på å komme tilbake i Liverpool drakt

“Vi ser frem til å reise til Østerrike igjen for starten av pre-season. Alle forholdene for å forberede laget der er på et veldig høyt nivå, ”sa assisterende manager Pepijn Lijnders til liverpoolfc.com.

“Vi vil bruke dette til å gå tilbake til det grunnleggende. Når du krever mye fra spillerne dine, må du også gi mye – og vi finner alt dette i Østerrike. ”

I mellomtiden kunngjorde også de røde fredag ​​at unggutten Harvey Elliot – som er inkludert i reisefølget – har signert en ny langsiktig kontrakt med klubben.