(c) Bilde: Heerenveen: Martin Ødegaard

Det er ikke mange overraskelser i troppen som Landslagssjef Lars Lagerbäck har tatt ut til kampene mot Australia og Albania. 

Lars Lagerbäck er enig med Sporten i at Kristoffer Ajer etter sitt imponerende spill for Celtic er selvskreven i en norsk A-landslagstropp. – 19 åringen er den eneste som debuterer på landslaget.

Landslagssjefen kommenterer Kristoffer på følgende måte i forbindelse med uttaket: «Man skal normalt ikke være så gode på den alderen. Han må ennå forbedre en del ting, men han er selvskreven i troppen.»

Norge møter Australia hjemme 23. mars og Albania borte 26 mars.

Sander Berge som egentlig også er selvskreven på landslaget har slitt med en lårskade den siste tiden og landslagssledelsen har i samråd med hans klubb Genk bestemt han ikke skal være med i kamp, men delta på treninger.

Endelig tilbake i varmen

Martin Ødegaard har opparbeidet seg nødvendig tøffet i Heerenveen og har blitt hentet inn i varmen igjen på landslaget, Lars Lagerbäck ser på kampene mot Austalia og Albania som testkamper hvor han vil prøve ulike spillere, noe som vi kan se på uttaket. Marting Ødegaard trenger å bevise for å bli tatt ut til de mer viktige kampene til høsten i  Nations League.

Senest for et par dager siden i seriekampen mellom Ajax og Heerenveen viste Martin Ødegaard seg frem på spektakulært vis.

Ødegaard mottok ballen fra landsmann Morten Thorsby på rundt 25 meters hold, tok ett touch før han la den til rette og fyrte av. Ballen curlet fint mot hjørnet, og selv en Ajax-keeper i full strekk var sjanseløs mot nordmannens velplasserte skudd.

Slike mål har vi behov for også på landslaget og vi er rimelig sikre på at det har vekket interessen til Martin sin egentlige arbeidsgiver Zinedine Zidane i Real Madrid.

Her er troppen

Sten Grytebust, Rune Almenning Jarstein, Ørjan Nyland, Tore Reginiussen, Håvard Nordtveit, Kristoffer Ajer, Sigurd Rosted, Jonas Svensson, Birger Meling, Omar Elabdellaoui, Martin Linnes, Mohames Elyounoussi, Martin Ødegaard, Haitam Aleesami, Mats Møller Dæhli, Fredrik Midtsjø, Ole Kristian Selnæs, Markus Henriksen, Iver Fossum, Tarik Elyounoussi, Joshua King, Alexander Sørloth, Bjørn Maars Johnsen.

Sjekk ut oddsen