Claudio Ranieri. (foto: fulham, twitter)

I går var en god dag for Chelsea manager Maurizio Sarri etter de slo Tottenham 2 – 0 på Stamford Bridge. – Den italitenske treneren fikk dermed litt pusterom, mens Claudio Ranieri som i november ble hentet inn for å redde Fulham ledet laget til tap mot Southampton og pådro seg «banesår»

Les: Chelsea med knallsterk seier – men hva skjer med keeperen?

Etter bare 16 seriekamper måtte han torsdag forlate den nedrykkstruede Premier League-klubben. – Fullham ligger etter 2 – 0 tapet mot Southampton fortsatt på 19 plass, med hele 10 poeng opp til nedrykksstreken.

Les: Da gikk det som det måtte med Claude Puel

Fullham var allerede i trøbbel da Slavisa Jokanovic fikk sparken og Ranieri ble hentet inn, men den 67 år gamle managerveteranen greide aldri å gi London-laget et nødvendig løft.

Fulham lå helt sist på tabellen med stusslige fem poeng på tolv kamper da italieneren ble hentet inn. Ranieri vant sin første kamp, men så ble det labert med poenghøstingen.

Claudio Ramieri var Fulham manager i 16 seriekamper

– Jeg er åpenbart skuffet over de siste resultatene og at vi ikke klarte å bygge videre på den starten vi hadde etter at jeg ble ansatt. Jeg vil takke klubben, spillerne og fansen for støtten de har gitt meg, sier Ranieri i en uttalelse på Fulhams nettsted.

Scott Parker som var Fulham spiller i en årrekke og nå overtar nå som midlertidig manager.

Fulham vant kun tre seriekamper under Ranieri. Etter onsdagens 0-2-tap for Southampton er «The Cottagers» i akutt fare for å rykke rett ned til nivå to i engelsk fotball. Med ti kamper igjen ligger Fulham nest sist og er hele ti poeng unna trygg grunn.

Les: Døra til Premier League er vid åpen for Kristoffer Ajer

Ifølge tallknuserne i Opta er det bare seks managere i Premier League-historien som har sittet kortere.  Under Ranieri har Fulham avansert fra 20. til 19. plass …
For Håvard Nordtveit, som nylig kom til klubben på lån fra Hoffenheim, har det blitt to tap og fem baklengsmål før manageren som hentet ham inn, ble fjernet.