Bayern Münchens start på årets sesong i Bundesliga var dårlig, selvsagt ikke så dårlig som vår hjemlige seriemester, men de ga bort mange poeng. – De fikk etterhvert maskineriet til å virke og mot slutten av sesongen har det i praksis vært en kamp mellom to lag Borussia Dortmund som lenge var serieleder og Bayern München som alle forventer skal vinne.

Med 0-0 borte mot RB Leipzig klarte ikke Bayern München å sikre sin 29. ligatittel lørdag. Leon Goretzka var også svært nær ved å bli Bayern-helt med et saksespark, men målet ble annullert etter bruk av videodømmingsverktøyet VAR. Tyskeren var marginalt i offside. Et poeng bare Bayern München og en strålende Thomas Delaney scoret og assisterte da Borussia Dortmund slo Fortuna Düsseldorf 3-2 og utsatte Bayern Münchens mesterskapsfest.

Les: Lecce var bare et år i Serie B

Etter 41 minutter kom det første målet ved det amerikanske stortalentet Christian Pulisic. Pasningen kom fra danske Thomas Delaney. Fortuna Düsseldorf utlignet like etter hvilen, men kun seks minutter etter scoret Delaney selv og sørget for 2-1.

Åtte minutter før ble Düsseldord redusert til ti da Adam Bodzek ble sendt i garderoben etter en stygg takling ved Jadon Sancho.

Les: Shortlist: Mauricio Pochettino, Gian Piero Gasperini og Leonardo Jardim

Bortelagets Dodi Lukebakio bommet på straffe med halvtimen igjen, og med sju minutter igjen så det fryktelig vanskelig ut for Düsseldorf da Adam Bodzek ble utvist. Mario Götze økte til 3-1 på overtid, før Dawid Kownacki reduserte til 3-2.

Dortmund tok dermed en viktig trepoenger og holder liv i gullkampen.

Bayern leder ligaen med to poeng ned til Dortmund. I siste runde, vil Bayern ta imot Eintracht Frankfurt, mens Dortmund vil møte Gladbach på bortebane.