Returen for Sergio Ramos til ungdomsklubben kan ende med nedrykk. (foto: sevilla, twitter)

Julen Lopetegui ledet Sevilla til stor suksess i La Liga og Europaligaen. Så valgte ledelsen å sparke spanjolen i begynnelsen av oktober 2022 etter én seier på ti kamper. Lopetegui viste hos Wolverhampton han er en bunnsolid trener som bringer resultater, hos Sevilla startet den stor kollapsen.

Jorge Sampaoli ble hentet inn og sparket etter seks måneder, Jose Luis Mendlibar holdt ut forrige sesong til han fikk sparken i oktober. Diego Alonso ble hastehentet – og sparket på fredag – to måneder i jobben.

LES: Klopp slipper irriterende signerings-jakt på sin viktigste Liverpool-spiller

Alonso ledet Sevilla i to måneder uten å vinne en eneste kamp i La Liga. Klubben som har blitt vant å spille seg minst til Europaliga-billett og gjerne vinne tittelen, kjemper nå en helt annen kamp: Om overlevelse i La Liga.

-Vi har sparket Diego Alonso selv om det er smertefullt. Resultatene har ikke vært der, selv om det har vært jobbet hardt. Dessverre for treneren er det han som må ta konsekvensene for det, sier sportsdirektør Victor Orta.

Som viser klubben ikke hadde en plan da Alonso fikk sparken.

-Fra og med i morgen (søndag) vil vi forsøke å finne en trener så hurtig som mulig før Granada-kampen. Det eneste vi skal fokusere på nå, er å få dette laget tilbake på sporet, sier sportsdirektøren.

Med fire trenere sparket i løpet av de siste femten månedene, er det ikke lenger trenerne som er problemet. Det hjelper fint lite med 7 Europaligatitler i premieskapet når fundamentet har rast bort.

Returen for Sergio Ramos til ungdomsklubben kan faktisk ende med et historisk nedrykk. 13 poeng etter 16 kamper og bunn fire på La Liga-tabellen er status.