Har jobbet seg opp en solid egenkapital.

Mesut Özil har slitt i sesonginnledningen og ikke helt funnet formen etter å ha gitt seg på det tyske landslaget. Han satte inn et mål da Arsenal vant 2-1 over Newcastle i Premier League lørdag og smilet kom tilbake.

200 kamper for Arsenal

Özil opplyste i juli at han er ferdig med landslaget. Avgjørelsen ble tatt i skuffelse etter at Tyskland var slått ut av sommerens fotball-VM i Russland.

Özil beskyldte også personer i Tysklands Fotballforbund (DFB) for rasisme og diskriminering.

For Arsenal har de sedvanlige målpoengene uteblitt i starten av sesongen, og kritikere har stått fram, men lørdag slo tyskeren tilbake da han scoret 2-0-målet mot Newcastle.

Les: Dette ble statistikken i kampen mellom Newcastle og Arsenal

Frispark-scoring
Etter en første omgang hvor ingen av lagene hadde et skudd på mål, åpnet Granit Xhaka målkontoen denne sesongen på vakkert vis for Arsenal.

Sveitseren banket et frispark i høyre kryss bare fire minutter ut i annen omgang.

Newcastle var statister etter scoringen, og etter 57 minutter økte Mesut Özil ledelsen med en bredside fra 16 meter.

Pierre-Emerick Aubameyang fikk sjansen til å legge på like etter fra fem meter, men sleivet avslutningen utenfor med venstrebeinet.

Konkurranse: Delta i vår Champions League konkurranse – 30000 kr i premier

Overtidsmål
Newcastles kamp ble oppsummert ved at de ikke hadde et eneste skudd på mål før det var spilt 85 minutter. På overtid headet riktignok Ciaran Clark inn 1-2, men det ble bare et trøstemål.

Unai Emery fikk en røff start ved Arsenal-roret med to tap mot Manchester City og Chelsea, men har siden notert seirer mot West Ham og Cardiff, før tre nye poeng ble hentet lørdag.

Newcastle venter på sin side på sin første trepoenger denne sesongen. Kun 0-0-kampen mot Cardiff har gitt poeng.