Fredrikstad måtte helt ned i PostNord ligaen før de fikk fotfeste og fant veien tilbake til Eliteserien. – Elleve lange år og mange av dem i skyggenes dal. Den gamle storheten opplevde mens de var «borte» at fansen fortsatt var med. – Det gjorde det mulig å jobbe med større budsjetter og mer profesjonelt enn mange av deres konkurrenter.

Fredrikstad er klar for eliteseriefotball igjen etter 4-0-seier mot Åsane og Kongsvingers tap. I januar var Fredrikstad så smarte å ansette den færøysk treneren Mikkjal Thomassen. – Sitter et sjansespill å ansette en hovedtrener som aldri har verken spilt for eller trent en klubb utenfor Færøyene.

Les: Har klart et tilbud til Victor Lindelöf

Det ble veldig raskt i årets OBOS-Liga sesong klart at Fredrikstad mente alvor. Det var en del stang inn og flaks, men slik er det for lag som er sterke. – De har flaks, noe som også var tilfelle i kveldens kamp. Etter 26 kamper har Fredrikstad 57. poeng. På andre plass, som også gir opprykk til Eliteserien finner du KFUM med 50.poeng. Kongsvinger er nå så langt unna at selv om Fredrikstad taper alle kamper som er igjen og Kongsvinger vinner alle kan de ikke gå forbi. Kongsvinger har 43.poeng.

Sesongens 16. seier kom mot Åsane og ble sikret i løpet av den første omgangen med et selvmål fra en uheldig Ole Martin Kolskogen og Brandur Hendriksson.

Les: Spanias mest utskjelte spiss er nå Europas mest effektive

Jóannes Bjartalíd leverte en kunstscoring på frispark åtte minutter før slutt. Riki Alba la på til 4-0 helt på tampen.

FFK lå an til å måtte vente en serierunde til da tredjeplasserte Kongsvinger ledet mot Start i Kristiansand. De gulkledde snudde raskt på det med to mål på tre minutter signert Mathias Grundetjern. Elias Myrlid scoret Kongsvingers mål.

KFUM har sju poengs luke ned til Kongsvinger på 3.-plass med fire serierunder igjen.

– Det kaster de ikke bort, sa Tosterud.

I oppgjøret mellom Ranheim og Jerv ble det dramatisk og til tider ampert. På stillingen 2-2, med Morten Gamst Pedersen i spissen, scoret Ranheim med en frekk cornervariant hvor Pedersen tok med seg ballen fra cornermerket etter en berøring av en medspiller først, men målet ble annullert.

«Gamsten» scoret kampens første mål og sitt andre for sesongen etter bare fem minutter. Bassekou Diabaté og Mathias Wichmann snudde kampen for Jerv før Christian Eggen Rismark utlignet for Ranheim.

Det er trøbbel i Grimstad. Fjorårets eliteserielag ligger på kvalifiseringsplassen, to poeng over Hødd på 15.-plass. Jerv har ikke vunnet siden 9. august.

FFK har kun tapt én kamp denne sesongen. Det kom mot KFUM, som seiler opp som den største opprykkskandidaten bak Fredrikstad. Oslo-laget fikk det tøft mot Bryne, men to minutter før slutt headet Jones El-Abdellaoui KFUM til himmels med sin 1-0-scoring.

Det fikk ingen betydning, for Ranheim scoret to helt på tampen med mål av Ruben Alte og Dennis Gaustad.