Emma Hayes

For noen dager siden kunne den svært sukssrike manageren for Chelsea sitt kvinnelag Emma Hayes fortelle hun kom til å forlate klubben etter sesongslutt. Den tidligere Chicago Red Stars lederen overtok London-klubben for 11 år siden.

I løpet av de årene har både kvinnefotballen og Chelsea vokst betydelig og selv om Emma Hayes har det som plommen i egget ble utfordringen om å overta som landslagssjef for USA for stor og spennende til å takke nei.

Les: Roy Hodgson solgte en gang feil Liverpool-spiller ved et uhell

USA var vel verdens beste landslag med fire OL-gull og like mange VM-gull, men forrige tittel kom i 2019. Siden har laget feilet både i OL og VM. I sommer røk USA ut av VM i åttedelsfinalen, tidligere enn noen gang før. Tidligere landslagssjef Vlatko Andonovski trakk seg så snart VM var over. Twila Kilgore har jobben midlertidig.


Chelsea-manager Emma Hayes er ansatt som sjef for USAs kvinnelandslag i fotball.

– Det er en stor ære å få sjansen til å trene det mest utrolige laget i fotballhistorien, sier Hayes i en uttalelse gjennom USAs fotballforbund.

Detaljene i kontrakten er ikke offentliggjort, men forbundet skriver at hun blir den høyest lønnede trener av et kvinnelag i fotball. ESPN melder med henvisning til en sentralt plassert kilde at Hayes har fått en kontrakt som gjelder til 2027 og at hun vil tjene omtrent like mye som mennenes landslagssjef Gregg Berhalter. Han har en årslønn på 1,6 millioner dollar.

Hayes fullfører sesongen med Chelsea, der hun er sjefen til Guro Reiten og Maren Mjelde. Hun tiltrer i USA-jobben to måneder før Paris-OL, der det amerikanske laget vil prøve å gjenerobre tronen.