Eirik Kjønø Bilde: Jerv FK

Hvis formålet er å skape energi vil vi foreslå for Jerv å bygge en vindmølle eller slenge opp et solscellepanel istedenfor å sparke sin relativt nyansatte hovedtrener. – Men vi tror nok årsaken til at de sparker Eirik Kjønø etter kun 84 dager i jobben er at de befiner seg på 14.plass i OBOS-Ligaen i stor fare for å rykke ned.

(Meget gode vindforhold og lite urbefolkning i Grimstad-området)

Kjønø bekrefter på mikrobloggjenesten tidligere kjent som Twitter det er slutt: «Det var det. Det som skulle bli minst 3 år ble nesten 3 måneder. Lykke til videre, FK Jerv.»

Les: Tilbake på ønskelisten til Pep Guardiola

Jerv opplyser at assistenttrener Petter Sjåholm tar over fram til en ny hovedtrener er på plass. Eirik Kjønø kom inn i klubben i sommer midt i sesongen, han signerte en kontrakt på 3,5 år! – Men det ble bare tolv kamper og totalt seks poeng.

32-åringen tok over etter at Arne Sandstø forlot Jerv for en trenerjobb i Midtjylland i Superligaen. Sandstø var i jobben i sju år før Kjønø fikk ansvaret.

Kjønø har vært hovedtrener i Grorud og Stabæk tidligere.

Lørdag reiser Jerv, som spilte i Eliteserien i fjor, til Oslo for å møte Skeid. Deretter venter tabellnabo Åsane 5. november. I siste serierunde venter allerede opprykksklare Fredrikstad.

Les: Åpner døra for neste utstøtte Manchester United-spiller

«Eirik har gjort sitt ytterste i perioden han har vært hovedtrener i klubben, dessverre har ikke det ført til de sportslige resultatene vi håpet. Endringen vi nå gjør er for å skape energi til de siste kampene.», skriver Jerv på sin nettside.

Med kun tre kamper igjen av sesongen er Grimstad-klubben på nedrykkskvalifisering med tre poeng opp til Åsane på trygg plass. Hødd på direkte nedrykk er kun ett poeng bak Jerv før den avgjørende sluttspurten.