Egan Bernal

Det begynner å bli lenge siden Frankrike kunne hente hjem seieren i Tour de France og i år også ble det stang ut. Colombianske Egan Bernal overrasket alle, inkludert seg selv. Han er bare 22 år gammel og dermed den yngste vinneren av Tour de France på 110 år. 

En skade stoppet Egan Bernal fra Giro d’Italia i mai. I Tour de France kunne ingenting stoppe ham, hjemme i Columbia er han en nasjonalhelt, det er første gang noen fra Columbia har vunnet Tour de France.

Nå er 3 480 kilometer over 21 etapper på 23 dager tilbakelagt og da sto han der, Bernal, som turens yngste vinner siden Francois Faber i 1909.

Les: Sportsdirektør og manager i ferd med å forlate toppklubben

I praksis vant den 22 år gamle Tour de France allerede på lørdagens 20. etappe; Den siste strekningen er tradisjonelt fremfor alt seremoniell.

Les: Kjenner du igjen denne superstjernen?

På den parisiske paradegaten Champs-Elysées fikk Bernal til slutt offisielt kronen søndag kveld.

Dette selv om han ikke vant en eneste etappe. Men colombianeren har vist en imponerende jevnhet de siste ukene.

«Jeg kan ikke forstå hva som skjer. Jeg vil trenge noen dager på å innse hva jeg har oppnådd», sa 22-åringen etter den nest siste etappen på lørdag.

Da hovedkonkurrenten Julian Alaphilippe sprakk i de tøffe oppoverrennene i Alpene i løpet av konkurransens siste stadier, syklet Bernal, som vokste opp i en høyde av 2600 meter, jevn og overtok den gule trøya.

«Han er et fantastisk talent og kan dominere syklingen i mange år,» sier stallkamerat Geraint Thomas, som vant konkurransen i fjor.

Les: «Game of Thrones whiskey» også en gigant suksess