Var nesten umulig å fange på banen. (foto: davids, twitter)

Ajax jobber intenst for å stanse svalestupet fra toppen i Eredivisie, som overraskelseslag i Champons League og en av Europas største talentfabrikker. Med kaos på alle nivåer og sist (!) på serietabellen etter 8 kamper, har flere kandidater styrt unna trenerjobben. På mandag ble John van ‘t Schip klappet inn som vikartrener, Edgar Davids krummer nakken og ønsker seg inn i kaoset.

Den nederlandske legenden spilte i Ajax-drakta fra 1991 til 1996 og 2007 til 2008, og legger ut jobbsøknaden gjennom media.

LES: Martí Cifuentes har endelig fått sin store sjanse

Men denne gangen nøyer han seg ikke med tilbud om smuler. Etter VM i Qatar kom Ajax med tilbudet om å trene U16-laget, noe Edgards så på som en vits.

-Med all respekt, jeg har alle papirene i orden og var akkurat kommet hjem fra VM i Qatar, og så ville de bare gi meg en sjans med ungdomslaget.., sier spilleren med de karakteristiske brillene.

Louis van de Gaal er hentet inn som konsulent hos Ajax, Edgards var hans høyre hånd på det nederlandske landslaget.

-Hvis Van Gaal vil ham meg i en rolle i Ajax, er jeg interessert. Nå har det kommet struktur og klare fremskritt.. Jeg vil minimum ha Jong Ajax. Hvis jeg bare skal trene U16-laget, takker jeg nei, kommer det fra Davids ifølge VoetbalPrimeur.

LES OGSÅ: Tidligere Newcastle-eier savner livet som klubbeier – har funnet seg nytt prosjekt