Eddie Howe

Jürgen Klopp og Eddie Howe har hatt et heftig forhold de siste sesongene og de ser ut til å være klare til å fornye rivaliseringen i løpet av helgen når Newcastle ønsker Liverpool velkommen til St James’ Park.

Eddie Howe har hevdet at han aldri kommer til å betrakte Jürgen Klopp som en venn i forkant av nok et heftig oppgjør mellom Newcastle og Liverpool.

De to lagene har vært i hjertet av noen minneverdige og ikoniske kamper tidligere. Det er satt til å fortsette på søndag når de røde reiser til St James’ Park.

Les: Jürgen Klopp står imellom Mohamed Salah og 4,1 milliarder

Newcastle-sjefen og hans motspiller fyrte opp ilden mellom de to klubbene etter rasende utvekslinger etter Liverpools vinner i det 98. minutt på Anfield for ett år siden. Selv om Howe har innrømmet sin beundring av Klopp, er han sikker på at de aldri vil bli venner mens de begge fortsatt er på arenaen.

På sin pressekonferanse før kampen sa han: «Jeg har egentlig ikke et forhold til noen manager, jeg konkurrerer mot dem. Jeg synes det er veldig vanskelig å ha personlige forhold til konkurrenter. Jeg har vært den samme som spiller.

«Jeg var ikke en som snakket med spillere før en kamp. Jeg trekker en strek, og slik har jeg alltid vært. Jeg respekterer Jurgen mye. Jeg synes han har gjort en utrolig jobb. Han er en utrolig fotballmanager, men jeg trekker grensen for vennskap fordi de ikke eksisterer for meg.

«Når du vokser opp i et hus med tre brødre og en søster, tror jeg selvfølgelig at du bare konkurrerer om alt,» la Newcastle-sjefen til. «Du kjemper vel om oppmerksomheten.

«Du kjemper for hva som helst. Så begynner du å spille små spill som jeg ville lage, spill med brødrene mine som jeg ønsker å vinne, så kanskje det har gått derfra. Det er ikke noe som heter en vennskapskamp, selv nå med barna mine, må jeg prøve å vinne. Det er på en eller annen måte bygget i meg.»

I forkant av helgens møte på St James’ Park har Klopp allerede forsøkt å live opp. Liverpool-sjefen uttalte seg om Premier Leagues nye regel om å ikke ha noen assistenter på sidelinjen, og hevdet at Howe og hans assistent Jason Tindall ville bli mest berørt.

Les på F7: Whitesnake-gitarist Bernie Marsden er død