Dusan Vlahovic

I fjor vinter klinte Juventus til og i konkurranse med en rekke klubber la 81,6 millioner euro på bordet til Fiorentina for den 23 år gamle spissen Dusan Vlahovic. – Ikke rart at Arsenal denne vinteren fikk nei på et bud for 70 millioner euro, for Vlahovic er ikke mindre spennende nå.

Den første halve sesongen for Juventus var solid, men som resten av klubben har ikke Dusan Vlahovics fått ting til å stemme delt denne sesongen.

Les: Vil ikke selge, men kan ikke stoppe Manchester United

Et tegn på det er den nylig avsluttede måltørken. – Før sist ukes mål mot Lecce og Atalanta gikk det hele åtte kamper uten mål. Vlahovic har vært inn og ut av start-XI under Massimilano Allegri. Etter to seiere på rad ligger nå Juventus på andreplass i Serie A.

Slitsomt med mye rasisme i Italia.

Spissens mål mot Atalanta kom i en kamp der han ble utsatt for bøtter med rasisme fra La Dea-fansen – noe hetset for etterpå da han reagerte. FIFA-president Gianni Infantino har vært blant antallet høyprofilerte personer som har kommet ut for å fordømme overgrepene Vlahovic mottok, og oppfordret FIGC til å anvende «strenge sanksjoner» mot Atalanta-fans.

Hendelsen på søndag, kombinert med Vlahovics mangel på jevn spilletid, har ført til at serberen har blitt stadig mer urolig i Juventus. 90min forstår at han nå er opptatt av å forlate Torino og representantene hans prøver å gjøre hans foretrukne overgang til Premier League en mulighet.

Vlahovic ble tilbudt Manchester United i januar, og kilder har bekreftet at de er blant klubbene som er interessert i Vlahovic, med spissen på de røde djevlenes liste over spissalternativer på vei inn i sommervinduet. United har også interesse for Tottenham-stjernen Harry Kane og Napoli-målscorer Victor Osimhen.

Arsenal, som har vært langsiktige beundrere av Vlahovic, beholder også interessen, også Chelsea, Newcastle United og det svært ambisiøse Aston Villa er på listen over klubber som alle tenker på en overgang for den unge spissen sommer.