Bjørn Helge Riise på tampen av sin tid i Aalesund

Bjørn Helge Riise har nettopp lagt fotballskoene på hylla, men har absolutt ikke tenkt til å gi seg med fotball. – Hvis målet er å bli fotballtrener for et Eliteserielag eller bedre. Vitner dagens nyhet om en mer gjennomtenkt strategi enn det storebror John Arne Riise holder på med. 

Bjørn Helge Riise som i hovedsak har spilt for Aalesun, Lillestrøm og Fulham har tenkt å ta med deg den erfaringen til Stabæk og sammen med tidligere Stabæk-spiller Tomasz Sokolowski trene yngre spillere i Stabæk.

Les: Real Madrid viser at Paul Pogba ikke er verdt pengene

De to skal ha ansvaret for spillere født i 2005 og 2006. – Det er yngre enn det som er vanlig i Norge.

«I Norge får du klapp på skuldrene til du er 13–14 år – så skal det satses. Jeg vet det er kontroversielt, men det får gå: Jeg mener vi må begynne tidligere, allerede i åtte-niårsalderen bør det satses knallhardt. Fordi det er i alderen 8–12 at mennesker tar til seg mest læring», sier Riise til VG.

Tomasz Sokolowski spilte i Stabæk under Bob Bradley så sent som i 2015, før han gikk til Asker. Sokolowskis far, Kaz, er assistenttrener for Stabæks a-lag.

I 2013 mottok Tomasz Tabuprisen for å ha snakket om sin depresjon, det var omtrent på den tiden han var i Brann og klare å bli «uønsket» av klubben.