Apple som har en strategi at de skal eie absolutt alt og Major League Soccer (MLS) har avtalt at Apple TV-appen vil tilby streaming av hver eneste MLS-kamp de neste 10 årene.

Apple hevder at seere «over hele verden» kan «se alle MLS, Leagues Cup og velge MLS NEXT Pro og MLS NEXT-kamper på ett sted – uten noen form for reklameavbrudd i lokale sendinger eller behov for en tradisjonell pakke med betal-TV».

Allerede er en rekke sporter, spesielt i USA kjøpt, noe som betyr at alle andre kanaler stenges ute.

Les: Zlatan Ibrahimovic har forhandlet ned sin egen lønn


Den nye «MLS-strømmetjeneste» som vil bli tilgjengelig tidlig i 2023, med kamper som tilbys frem til 2032. Innholdet blir både live og on-demand video.


Et blogginnlegg på Apples nyhetsromsside ser ut til å antyde at selv om tjenesten vil være eksklusiv for Apple TV-appen, vil den bli fakturert separat fra Apples oppsamlende Apple TV+-strømmetjeneste. Når det er sagt, vil et begrenset antall MLS- og League Cup-kamper være tilgjengelig gratis for Apple TV+-abonnenter.

Innlegget bemerker også at kjøpere av MLS-helsesongbillettpakker vil få gratis tilgang til hele MLS-strømmetjenesten.

Når du stiller inn på strømmene, har du valget mellom engelske eller spanske kunngjørere for alle kamper – og det vil også være et fransk alternativ for alle kamper som inkluderer kanadiske lag.

Verken Apple eller MLS har annonsert en mer spesifikk lanseringsdato for tjenesten, og prisene er fortsatt et mysterium.

Apple TV-appen er åpenbart tilgjengelig på Apple-enheter som Mac, iPhone, iPad og Apple TV. Men den har også funnet veien til annen maskinvare, inkludert PlayStation, Xbox, Chromecast, Amazon Fire TV, Roku og flere store smart-TV-merker. Dette er ikke Apples første forsøk på sportsstreaming. Det har vært en del av Apple TV-strategien på en eller annen måte en stund, men selskapet eskalerte planene sine med vanlige, fredag ​​kveld Major League Baseball (MLB)-strømmer tidligere i år.


Major League Soccer bor like utenfor det rarifiserte populære sportsområdet som er okkupert av NFL, MLB, NBA, NHL og college-fotball og basketball. Men selv med MLSs relative mangel på popularitet sammenlignet med de andre ligaene i USA, er denne kunngjøringen fra Apple en veldig stor avtale.

Direktesendt sport er uten tvil hovedårsaken til at millioner av mennesker ennå ikke har kuttet kabelen, og kuttet båndene til kabelselskaper og satellitt-TV-leverandører. Det er bare fordi den enkleste måten å følge hjembylaget ditt – utenfor NFL, som har alle spillene sine gratis på lokale markeder – er å abonnere på ditt lokale kabelselskap eller en satellittleverandør. Det er folkene som har det regionale sportsnettverket som har rettighetene til å kringkaste dine lokale lag. For en Chicagoaner som ønsker å fange alle Bulls, Blackhawks, Cubs, White Sox, Fire og Red Stars-kampene, er deres eneste valg for å følge handlingen Marquee Sports Network og NBC Sports Chicago, som begge krever kabel eller satellitt TV-abonnement.

For første gang kan en MLS-fan se alle favorittlagets kamper uten kabelabonnement. Det er enormt fordi dette er første gang dette har vært tilfelle for noen større amerikansk sportsliga. Jada, MLB og NBA tilbyr sine egne over-the-top streamingtjenester, men det er betydelige begrensninger. Du kan ikke se ditt lokale lag på NBA League Pass; du trenger et kabelabonnement for det. Du kan ikke se nasjonale sendinger på NBA League Pass; du trenger et kabelabonnement for spillene som ikke sendes over luften. Og så videre.

Les: Fábio Vieira timer unna Premier League

Apple TV endrer den modellen med dagens kunngjøring. Hvis du er en hard Columbus-fan og du vil se ditt elskede Crew hvor som helst, når som helst, har du et nytt alternativ som ikke involverer Comcast eller DirecTV. Og hvis du har holdt på kabelen bare slik at du kan se på mannskapet, kommer dette til å bli mye billigere.

Apple og MLS har gjort noe bemerkelsesverdig her. Når NFL for tiden forhandler med en håndfull strømmetjenester for sin søndagsbilletttjeneste utenfor markedet og NCAAs Big Ten Conference i ferd med å selge sin neste medierettighetspakke, kan den neste store avtalen ende opp med å kutte ut kabelen helt . I følge John Ourand ved Sports Business Journal betaler Apple et sted i nærheten av 2,5 milliarder dollar i løpet av de 10 årene denne avtalen varer. Det er en stor endring for Apple… og Amazon… og Google.

Dagens kunngjøring varsler begynnelsen på slutten på den tradisjonelle måten sport i USA pakkes for kringkasting. Når du er i live, er sport utenfor markedet ikke lenger bare å finne på kabel, ledningsklipping kommer til å akselerere, til stor forferdelse for regionen alle sportsnettverk – og til og med ESPN.