Erling Braut Haaland (foto: city, twitter)

Da Erling Braut Haaland i fjor sommer kom til Manchester City var det flere eksperter på balløya som var skeptiske til om suksessen ville fortsette i verdens største og tøffeste liga. – De himmelblå var i konkurranse med Real Madrid, men på det tidspunktet var det bare aktuelt med Haaland for den spanske storklubben hvis de lykkes med å hente Kylian Mbappé som i noen uker var uten kontrakt med Paris Saint-Germain.

De siste årene har PSG-Mbappé-Real Madrid-spillet tatt så mange vendiger at vi har gått surr i hva som egentlig skjer. Alle partene bruker media flittig til å fortelle «sin side av historien», men for utenforstående er det hele uforståelig. Det eneste sikre, er at dette dreier seg om makt, prestisje og gigantbeløp. Nå kan den franske 24-åringen ha dratt det for langt.

Les: Leeds talent har for alvor vekket interessen til Jürgen Klopp

Det er en stor forskjell mellom Real Madrid og Paris Saint-Germain. De spanske gigantene eies ikke av et selskap, enkeltperson eller konsortium, men av medlemmer. De regjerende franske mesterne derimot er eid av en av verdens rikeste Tamim bin Hamad Al Thani, emiren fra Qatar.

Real Madrids president Florentino Pérez har i flere år, på tidvis snikete vis forsøkt å hente Kylian Mbappé fra Paris Saint-Germain, men ikke lykkes. Fra å trone alene på toppen av Real Madrid fans (og medlemmer) sine ønskelister, har tre ting skjedd som endrer alt.

Real Madrid hentet inn Jude Bellingham i sommer for 103 millioner euro til enorm suksess. Manager Carlo Ancelotti og Real bygger nå angrepet rundt den 20 år gamle offensive midtbanespilleren.

Les: Mens Norge måler krefter mot Færøyene og Skottland trer Sir Jim Ratcliffe inn i Manchester United

Erling Braut Haaland har blitt mer populær blant Real Madrid fans. Undersøkelser gjort av spanske medier om hvilken superstjerne fansen helst ønsker seg, har ikke lenger den franske superstjernen øverst.

Kylian Mbappé kan ikke lenger stoles på. Han har gjentatte ganger lovet å forlate Paris Saint-Germain, i fjor sommer kunne han kommet gratis, men valgte å bli og skvise ut ekstra milliarder av sin PSG istedenfor.

Florentino Pérez er på valg og må dermed lytte til sine medlemmer. Spanske Cadena Ser melder Real Madrid ikke ønsker alt drama som følger 24-åringen. Han er fantastisk god, men innebærer også en ekstrem økonomisk risiko.

Ifølge det spanske mediet er ikke Kylian Mbappé lenger på prioriteringslista til Real Madrid, selv om han ikke forlenger med PSG og kan hentes «vederlagsfritt» neste sommer.

Dette åpner selvfølgelig opp for Premier League-gigantene, som så langt har måttet drømme om signering av verdens 3. beste spiller på «free» transfer.

Spanske AS fast at Madrid er på jakt etter en annen av verdens absolutt beste spillere. Erling Braut Haaland kom på andreplass Ballon d’Or kpringen bak Lionel Messi, en andreplass som ville vært førsteplass hvis han spilte for en nasjon som hevder i internasjonale mesterskap.

Real Madrid fortsatt er på jakt etter en ren spiss etter at Karim Benzema forlot klubben i sommer. Nå rettes siktet mot Manchester Citys norske målmaskin Erling Haaland.

23-åringens kontrakt med Manchester City, som løper til sommeren 2027, skal inneholde en utkjøpsklausul på rundt 2,4 milliarder kroner som trer i kraft neste sommer, noe som sies å åpne for Real Madrid til å signere spilleren.

Erling Haaland har scoret 67 mål på 70 kamper for Manchester City siden han kom fra Dortmund sommeren 2022.