Skal vite at han er tiltenkt rollen som Nr.1.

Sheffield United har hatt stor glede av sin Manchester United lånekeeper Dean Henderson denne sesongen. – Få, om noen har hvert bedre, ihvertfall ikke førstekeeper David de Gea. 23 åringen har vært en mobil vegg og topper sammen med Nick Pope, keeper for Burnley, listen over flest kamper med rent bur.

Les: Real Sociedad spiss klar for norsk fotball

Vi kan utstede en garanti for at Sheffield ville vært lengre ned på tabellen enn den uvanlig høye 7.plassen hvis ikke det hadde vært for Hendersons 11 kamper uten å slippe inn mål.

Henderson som absolutt er i posisjon til å kunne stille krav har ifølge Manchester Evening News krevd å bli førstekeeper hvis kontrakten skal fornyes.

Det blir selvsagt ikke lett, for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær har investert mye penger og prestisje i sin førstekeeper. Spanske David de Gea har for ikke så lenge siden forlenget sin kontrakt til sommeren 2025 og fikk i den forbindelse en meget god lønn, han skal være verden best betalte keeper. (litt over 200 millioner i året.)

Henderson kom til United som 14-åring, men har ingen A-kamper for klubben. Sheffield United er hans fjerde låneklubb siden 2015.

23-åringen er ikke villig til å sitte på benken bak spanjolen, og han ønsker ikke lenger å lånes ut hver eneste sesong.

«For meg betyr det ikke noe når sesongen avsluttes. Sheffield United-laget har hatt Dean som en sentral del i målet. Derfor skal han også få lov til å fullføre sesongenW, sier Solskjær i et intervju gjengitt av Daily Mail.

Les: Eddie Howe vraker årets spiller

Utleiepremissene gjør at keeperen ikke spiller kampen på Old Trafford om onsdag.

WDet er ikke avgjort hva som skjer med ham neste sesong. Denne sesongen er en stor erfaring for ham, han har gjort seg selv noen tjenester ved å spille godt og vist at han blir nummer én for Englands landslag og Manchester United på et eller annet tidspunktW, sier Solskjær.

Manchester Uniteds nummer én David de Gea har gjort flere feil i buret til de røde djevlene i år, senest i fredagens kamp mot Tottenham som endte 1-1.

Avtalen mellom Henderson og Sheffield går opprinnelig ut 30. juni, men forlenges med det første til sesongslutt.