Det kan se ut som om Schalke 04 sin retur til Bundesliga blir enklere enn det så ut som for noen få uker siden, poengsankingen har skudd fart og nå har de fått inn bergenser Andreas Vindheim, som umiddelbart fikk heltestatus blant fansen og i tysk presse.

Ikke overraskende Andreas Vindheim fikk en drømmedebut på lørdag hvor han ble scoret et mål, fikk en assist og var involvert i to andre scoringer. Det ble tre viktige poeng for Schalke 04 og 5 – 0 seier mot svake og nedrykkstruede FC Erzgebirge Aue.

Les: The Mirror: Pep Guardiola i møte om ny trenerjobb – skal blåse liv i gammel storhet

Etter 35 minutter la Vindheim ballen inn foran mål, og Erzgebirge-forsvaret fikk ikke klarert. Simon Terodde satte inn 1-0.

Minuttet etterpå var Vindheim alene gjennom på kontring og klinket ballen over keeper og i mål.

På 4-0 serverte han et lekkert innlegg over hele Erzgebirge-forsvaret og på hodet til Danny Latza som headet inn den definitive spikeren i kista. Like før hadde Latza scoret sitt første mål.

Drøyt 20 minutter før slutt kom Marius Lode inn for Schalke til sin andre kamp etter overgangen fra Bodø/Glimt.

Men Vindheim var ikke ferdig. Den offensive backen kom seg igjen fri på høyresiden og la inn foran mål. Ballen stoppet i en motspiller og havnet hos Marvin Pieringer som satte inn 5-0.

Les: Emil Bohinen i ferd med å skaffe litt ekstra cash til Stabæk

Schalke er tre poeng unna St. Pauli som er på 2.-plass og ligger an til direkte opprykk. Serieleder er Darmstadt med to poeng mer.

Vindheim har spilt for Sparta Praha i to og en halv sesong og er på lån i Schalke fram til sommeren med opsjon på kjøp. Han ble solgt til Sparta Praha etter å ha imponert i Malmö. Sesongen før det spilte han i Brann.