Hjem VintersportAlpint Dobbelt norsk i New Zealand
Dobbelt norsk i New Zealand

Dobbelt norsk i New Zealand

august 28, 2017

Når det er sommer her er det vinter på nedsiden av jordkloden, men av en eller annen grunn er ikke vintersport like populært på den sydlige halvkugle. Det arrangeres noe og entusiaster arbeider knallhardt for å dra opp både interesse og utøvere. 

Det var for litt siden storslalåmrenn i New Zealand med dobbelt norsk seier, spesielt gledelig var det at Mina Fürst Holtmann er tilbake og i vinnerform etter to år med skadeproblemer. Kristin Lysdal ble nummer to seks hundredeler bak.

Mina Fürst Holtmann som kommer fra Høvik i Bærum var ute på treningstur Sölden da hun gikk på trynet og brakk beinet, før rent bord i junior-VM (2015). Etterpå har hun slitt med å finne tilbake.

 

To svenske jenter rett bak jentene Maria Pietilä Holmner og Sara Hector ble nummer tre og fire. Begge har flere toppresultater i storslalåm i de siste årene.

«Jeg er overlykkelig over å være tilbake. Det var her i New Zealand jeg kjørte mitt siste renn, og det har vært en lang vei tilbake. Kjøringen var veldig bra, og dette lover godt for resten av vinteren» sa Fürst Holtmann på telefon langveisfra.

Les også: