Viktor Hovland i aksjon under Arnold Palmer Invitational 2022: Photographer: Getty Images

Discovery har forlenget rettighetene til verdens største golfturnering, the Masters Tournament, med tre nye år. Majorturneringen vil sendes i sin helhet på discovery+, i tillegg vil det være samsending og høydepunkter på TV-kanalen MAX.

Den nye avtalen sikrer Discovery rettighetene fram til og med 2024.

Les: Lei av vinglingen til Real Madrid! Har et alternativ som kan komme til å svi skikkelig

– The Masters er verdens største golfturnering, og når Norge nå er representert med en av verdens beste spillere i Viktor Hovland, er det svært gledelig at vi nå har fornyet rettighetene. Med the Masters, så har det norske golfpublikummet mye å glede seg til på discovery+, sier sportsdirektør i Discovery, Morten Johannessen.

Den 7. april retter verdens golfpublikum øynene mot USA og Augusta National Golf Club, hvor verdens beste golfspillere skal kjempe om den legendariske grønne jakken i årets første major. The Masters sendes i sin helhet på discovery+, i tillegg vil det være samsendinger på lineær-TV gjennom hele uken.

– Vi har sikret oss rettighetene til alle deler av produksjonen fra the Masters, både de lineære sendingene med alle høydepunkter og hele det digitale tilbudet. The Masters er en fantastisk turnering, og for å følge hvert eneste slag under årets turnering, spesielt med tanke på Viktor Hovland, så anbefaler jeg discovery+ på det sterkeste, sier sportsdirektør i Discovery, Morten Johannessen.

Les på Popidol: The King of Rocknroll Biopic

Hovlands gjennombrudd

Viktor Hovland har tatt golfverden med storm, og er i skrivende stund rangert som den tredje beste golfspilleren på kloden. Og the Masters, verdens mest prestisjefulle golfturnering, spiller en viktig rolle i det unge norske golfessets karriere.

– Mange vil si at selve gjennombruddet til Viktor Hovland skjedde nettopp i Augusta og the Masters i 2019, hvor han ble kåret til beste amatørspiller. Det var da golfpublikummet virkelig fikk øynene opp for nordmannen. Nå, flere turneringsseire etter, er han blant favorittene før årets major og har mulighet til å bli verdensener. Det er virkelig bare å glede seg. Det kommer til å bli en utrolig turnering, sier golfkommentator for Discovery, Per Haugsrud.

– Vi lover det norske golf-publikummet at vi skal være så tett på Viktor Hovland som mulig gjennom hele Masters-uken, sier sportsdirektør Morten Johannessen.

Discovery+ vil sende fra the Masters hele uken, og vil ha både programleder Carsten Skjelbreid og golfekspert Marius Thorp på plass på Augusta National Golf Club i delstaten Georgia i USA. Den prestisjetunge turneringen fra går av stabelen fra 7. april til 10. april, mens Masters-uken starter allerede 4. april med On the Range-programmet. Par 3-turneringen sendes på onsdag, før det blir fire hele dager med direktesendt golf som kulminerer i finalen på søndag. I tillegg vil Augusta National Women’s Amateur Championship bli sendt direkte 2. april.