Dirk Kuyt har funnet "sin vei".

Frank Lampard og Wayne Rooney har alle gått på solide smeller da de ble løftet på status som spillerlegender til raskt avansement på karrierestigen som trenere. John Arne Rise har ikke blitt «løftet opp», men har også fått oppleve at overgangen til å lede en gjeng med spillere fra sidelinjen ikke er enkel. Nå viser en tidligere Liverpool-kompis at det er mulig å lykkes.

Først til engelskmannen Jon Smith, som var med på å etablere Premier League i sin tid, og har en klar oppfatning av hvordan tidligere stjernespillere må ta overgangen til treneryrket.

LES: Erling Braut Haaland sin gigantiske utkjøpsklausul er avslørt! og Real Madrid er fortsatt interessert

-Det er et ønske om å gjøre unge talenter for raskt til managere. Å løfte personer til posisjoner bare fordi de var suksessrike som spillere, betyr ikke at de blir en suksessrik manager, og det er mange som har falt fra det siste tiåret, sier Smith til Caughtoffside.

-Rooney, Gerrard og Lampard virker alle som de har blitt fast-tracked, ikke sikkert den beste veien. Se på John Terry (Chelsea-legende). Han er nummer to, tre (som assistenttrener) og har nå faktisk gått tilbake til Chelsea-akademiet for å lære mer om yrket. Han går den rette veien, sier Smith.

Dirk Kuyt fikk den store muligheten som hovedtrener for ADO Den Haag i 2022 etter å ha fått teste seg som U19-trener hos Feyenoord. Vi hadde høye forventninger til Liverpool-legenden, men klubbledelsen tydeligvis for høye forventninger. For etter 17 kamper som hovedtrener for den nederlandske klubben fikk Kuyt sparken.

LES: Potter orker ikke overta gigantklubb i fritt fall

Tre dager før nyttår 2023 ble Kuyt ansatt som ny hovedtrener for klubben med det noe spesielle navnet, Beershot. Korttidskontrakt for resten av sesongen, Kuyt tok fatt på oppgaven halvveis inne i påbegynt sesong. Den belgiske andredivisjonsklubben hadde slitt, men med Kuyt ved tøylene, snudde det. 7. april ledet han Beershot til opprykk til øverste liga.

Den bare 11 år unge klubben eies av Sheffield United-eieren, søndagens 2-1 seier over Oostende betyr at klubben ikke kan ende dårligere enn på andreplass og direkte opprykk for å møte Anderlecht, Club Brugge, Genk og de andre storklubbene neste sesong.

F7: Solskjær i posisjon til et av karrierens tøffeste oppdrag

Ser ut som Kuyt har funnet «sin vei» som handler om å ikke ha for dårlig tid, fortsette å jobbe videre på nivåene under toppen og være inne for det lange løp. John Arne Riise har Flint Tønsberg og Avaldsnes på trener-Cv’en, spørs om ikke Kuyt kan brukes som inspirasjon.