Dinamo Zagreb ledet 3-1 to minutter på overtid mot Shakhtar Donetsk, men da begynte noe å skje. – På tribunen til Stadion Maksimir kunne folk ikke tro sine egne øyne.

Hjemmelaget, Dinamo Zagreb,satte inn 3-1 målet i det 89. minutt mot Shakhtar Donetsk. Det var vakkert og akkurat de tre poengene kroatene hadde håpet på før Champions League-kampen – De lå under tidlig, men hadde blitt utlignet allerede i midten av første omgang.

Da hadde de blitt redusert til ti mann da Nikola Moro kom for sent i en takling og fortjent fikk sitt andre gule kort. Da var 74 minutter spilt. Men gjestene fra Ukraina fulgte snart etter, da Marlos fem minutter senere også ble sendt til garderoben.

Les: Se hvorfor «alle» vil ha Timo Werner

Kampen ville raskt gått i glemmeboken som en helt midt på treet kamp, men etter utvisningene startet det som skulle ende opp med å bli tidenes Champions League overtidsdrama.

Luka Ivanusec scoret 2-1 for Dinamo etter 83 minutter. Ballen ble sparket inn i mål etter et godt innlegg og i det det 89. minutt dykket Andriy Pyatov i Shakhtar-målet, og lot Arijan Ademi øke til 3-1 og kampen var punktert, trodde alle.

Jubelen var stor på Maksimir. For 4-0-seieren over Atalanta og 2-2 i Donetsk betydde at man ville ligge på syv poeng før de siste rundene. – Med flaks kunne Dinamo Zagreb gå videre.

Les: Leicester betalte lommerusk for topp-fire plassering i Premier League

Det blir vanskeligere nå, for i det  93. minutt fikk Junior Moraes ballen i nettet

vanviddet ble fullbyrdet da Brych pekte på straffemerket da det var 94 og 44 sekunder spilt. Man kan helt sikkert diskutere tyskernes beslutning, for Taisons fall virket voldsomt beregnet, og han holdt øye med Brych, fra å driblet seg inn i straffefeltet til han lå i gresset.  «Gjerningsmannen» var 20 år gamle Marko Dira, som hadde gått over til sin første Champions League-kamp noensinne ti minutter tidligere.

Syv minutter på overtid fikk Shakhtar en straffe etter VAR-gjennomgang, og det scoret Tete som fem minutter tidligere hadde blitt satt innpå i sin første CL-kamp og så endte det hele 3-3.

For et press for å legge på en så ung og uprøvd spiller, men hovedtrener Luis Castro visste hva han gjorde.

Tetê gikk til ballen etter nesten 98 minutter og sparket utligningen i nettet.

Dinamo Zagreb – Shakhtar Donetsk 3-3
Champions League gruppe C
13′ 0-1 Alan Patrick
25′ 1-1 Bruno Petkovic
74′ 1-1 Nikola Moro – Utvisning
79′ 1-1 Marlos – Utvisning
83′ 2-1 Luka Ivanusec
89′ 3-1 Arijan Ademi
90′ 3-2 Junior Moraes
90′ 3-3 Tete

Comebacks i Champions League.

William II-Sparta Praha, 20. oktober 1999: 3-4

Hollenderne kommer på 3-1 etter 50 minutter, men like etter blir Galásek kastet ut. Det endrer kampens gang. Sparta reduserer på det påfølgende straffesparket på Labant før Baranek utlignet etter 62 minutters spill. Same Baranek sikrer seier på overtid.

Fiorentina-Bordeaux, 21. mars 2000: 3-3

De italienske favorittene kommer på 3-1 på Rui Costa etter 64 minutter, men franskmennene kjemper videre og blir redusert da Zanotti scorer til 3-2 etter 87 minutter. Slagene utjevner siden på overtid, og sikret Bordeaux et poeng.

Merk: Bordeaux var allerede redusert til ti mann i det første minuttet av andre omgang da Alicarte fikk rødt kort …

Deportivo La Coruña-Paris Saint-Germain, 7. mars 2001: 4-3

Med Laurent Leryys to scoringer ledet PSG til 3-0 i det 55. minutt, men Deportivo hjemme på Riazor i de årene er et kapittel i seg selv, og to scoringer av Pandiani og Tristán i løpet av tre minutter gir ny spenning. Pandiani scorer to ganger til, og sikret comeback-seieren fire minutter før tiden.

FC Basel-Liverpool FC, 12. november 2002: 3-3

Sveitseren ledet til 3-0 allerede etter 29 minutters spill av Timothée Atouba. Men Liverpool har siden grunnlagt en spesiell evne til å vende tilbake til Champions League. Danny Murphy og Vladimir Smicer reduserer i andre omgang før Michael Owen utlignet med fem minutter igjen.

Liverpool Olympiakos, 8. desember 2004: 3-1

Engelskmenn måtte vinne med to for å avansere fra gruppen og kom tilbake på Anfield da Rivaldo scoret etter en liten halvtime. Florent Sinama-Pongolle utlignet etter 47 minutter, Neil Mellor scoret 2-1 etter 80 minutter, og Steven Gerrards forrykende halvvolley fire minutter før tiden gikk raskt inn i historiebøkene.

Manchester United-CSKA Moskva, 3. november 2009: 3-3

Vasiliy Berezutskiys poengsum på 3-1 etter 47 minutter på Old Trafford tilsvarer avgjørelsen, noe som overraskende burde sikre russerne ikke bare ett, men tre poeng mot United. Men Paul Scholes fikk redusert etter 84 minutter før Antonio Valencia utlignet på overtid.

Inter-Tottenham 20. oktober 2010: 4-3

Det er en overvåkning av den andre verdenen Tottenham opplever de første 35 minuttene på San Siro i Milano. 4-0 leder Inter allerede ti minutter før pause. Engelskmennene klarer ikke å ta det opp, men de tre Gareth Bale-målene (hvorav to på overtid) reduserer avstanden til 4-3 i den hese saken.

Benfica-Olympique Lyon, 2. november 2010: 4-3

Lyon får i likhet med Tottenham to uker før en Lisboa-kamp og er nede 4-0 etter 67 minutters spill. Lyon klarer heller ikke å hente det, men de kommer seg opp og ned tre ganger hos Gourcuff (74), Gomis (85) og Lovren (90) og kan reise hjem uten den store ydmykelsen de ellers hadde.

Arsenal-Anderlecht, 4. november 2014: 3-3

Da Alex Oxlade-Chamberlain scoret 3-0 på Emirates Stadium etter 58 minutter, så det ut som en krangling fra den større til belgiske Anderlecht. Men den tradisjonelle klubben i Brussel ville ikke gi slipp og skapte en mindre sensasjon via Anthony Vanden Borres to mål (61 og 73) samt Aleksandar Mitrovics utligning på overtid.

Besiktas-Benfica, 23. november 2016: 3-3

Portugiserne var på god vei til en deilig borteseier i Istanbul da Ljubomir Fejsa scoret 3-0 etter 31 minutter. Men Vodafone Arena i den tyrkiske metropolen skal da gå fra nedgang til kjempefest. Cenk Tosun reduserte Benficas erkefiende nummer én i det 58. minutt, Ricardo Quaresma reduserte ytterligere etter 83 minutter før Vincent Aboubakar utlignet i det 89. minutt.

Sevilla-Liverpool, 21. november 2017: 3-3

På vei inn i finalen snublet Liverpool til Sevilla i det første gruppespillet, og ledet 3-0 etter en halvtimes spill. Wissam Ben Yedder fikk redusert to ganger i andre omgang før Guido Pizarro utlignet på overtid.

Ajax-Bayern München, 12. desember 2018: 3-3

Det sto 1-1 på resultattavlen da de to lagene kom inn i de ti siste minuttene av den siste gruppekampen. Begge lag gikk videre, men det var ikke mulig å se på utviklingen til slutt. Dusan Tadic scoret på 2-1 på straffesparket til Ajax etter 82 minutter. Robert Lewandowski scoret fra samme sted etter 87 minutter. Da sto det 2-2.

Kingsley Coman trodde han hadde sikret Bayern seier da han scoret på overtiden til 3-2, men Nicolas Tagliafica understreket at Ajax denne sesongen var i mål og utlignet senere på overtiden.