Christopher Bonsu Baah

Det ser ut til å bli et meget bra år for Sarpsborg 08 ikke bare leverer de over forventingene i Eliteserien, nå kan også økonimiavdelingen gå inn inn i sommerferien vel vitende om at klubben har tjent mer penger på et spillersalg enn noen ganger tidligere. Og det på rekordtid.

For fire måneder siden tok Sarpsborg sats og hentet høyreving Christopher Bonsu Baah fra Shooting Stars FC for etter ryktene ti millioner kroner. – Nå har klubben solgt 18 åringen videre til den belgiske klubben Gent for 5,2 millioner euro (i følge transfermarkt)

Les: Hvorfor Jurrien Timber avviste Manchester United og valgte Arsenal

Genk har signert en kontrakt med Christopher Bonsu Baah på fem år.

«Vi har vært i dialog med Genk en god stund. Til slutt kom vi til et punkt hvor det ville vært uforsvarlig for oss som klubb å si nei. Christopher Bonsu Baah og Sarpsborg 08 har vært en eventyrhistorie» sier leder Bjørge Øiestad i klubbens sportsutvalg.

«Det vi kan si, er at dette er en overgang som smadrer våre tidligere salg rent økonomisk»

Bonsu Baah har spilt tolv kamper i Eliteserien denne sesongen og notert seg for ett mål og én målgivende. 18-åringen er allerede på plass i Belgia og slutter seg til Genk med umiddelbar virkning.

Les på Engelske klubber: Mason Mount har landet!

– Jeg har kjent klubben en stund. Da jeg var liten, spilte jeg på Fifa med Genk på grunn av spillere som De Bruyne og Courtois. Da jeg hørte om Genks interesse, nølte jeg ikke et sekund. Det til tross for interesse fra andre lag. Å være en del av klubben selv føles nå som det riktige valget til rett tid. Jeg gleder meg til å utvikle meg videre, sier Bonsu Baah i et intervju med sin nye klubb.

Genk endte på 1.-plass i det belgiske seriespillet forrige sesong, men endte på 2.-plass i sluttspillet bak Antwerpen. Det betyr at laget i sommer skal spille Champions League-kvalifisering.

Genk skriver på sine sider (Tror vi)

«Som flankeangriper er han en ekte dribler som, i kombinasjon med hurtigheten, bare er så glad for å møte en en-til-en-konfrontasjon med en forsvarsspiller. Hans fysiske parametere er også usynlige for alderen hans, forklarer Dimitri de Condé. «Christophers kvaliteter passer perfekt inn i klubbens visjon om fotball. Vi er helt begeistret for at vi klarte å overbevise ham om prosjektet vårt og gleder oss til å komme i gang med ham. Hos KRC Genk befinner han seg i det ideelle miljøet for å ta de neste stegene i karrieren før han tar overgangen til Europatoppen”, høres det fornøyd ut.