Årets Idrettsgalla ble arrangert på DNB-Arena i Stavanger.

Jeg sitter og prøver å engasjere meg i det faktum at hopplandslaget ble årets lag og at Jakob Ingebrigtsen strålte sammen med sin kjæreste etter å ha mottatt årets gjennombrudd. – Det er selvsagt hyggelig for utøverne og deres familier med litt glitter inn i hverdagen.

Vi unner alle alt godt, og vi vet NRK prøver så godt de kan å lage et show som underholder. Problemet med folk som er gode i idrett er at det tar så mye tid at andre områder lider. Generelt er de ikke morsomme og underholdene å se på i andre sammenhenger enn der de gjør det de brenner for, går fort på ski, er gode med ball eller hopper ned bakken.

Les: Andreas Martinsen ble rett og slett ikke valgt av noen

Jeg får frysninger og hår på ryggen av alle de gangene utøvere er «grazy» og finner på stunts om å danse med dopapir surret rundt hodet, fremføre en sang som handler om motivasjon og samhold, eller prøve seg på en Petter Northug imitasjon. (Den slapp vi i det miste i år).

Tror Ole Einar Bjørndalen ville følt større heder om han hadde fått muligheten til å gå et siste OL, enn prisen han mottok i går og Marit Bjørgen som nå har lagt skiene på hylla har på samme måte som Petter Northug mulighet til å utforske andre gleder i livet enn knallhard trening.

NRK, all ære til de for å forsøke å blåse litt stjernestøv inn i arrangementet i Stavanger med å hente inn profesjonelle artister, som for eksempel Marcus og Martinus.

Her er vinnerne, det er vel fortjent:

Årets fotballspiller: Ada Stolsmo Hegerberg og Rune Jarstein
Årets gjennombrudd: Jakob Ingebrigtsen
Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver: Birgit Skarstein
Årets mannlige utøver: Aksel Lund Svindal
Årets lag: Hopplandslaget
Årets ildsjel: Dordi Nordby
Årets kvinnelige utøver: Marit Bjørgen
Årets mannlige funksjonshemmede utøver: Jesper Saltvik Pedersen
Årets trener: Gjert Ingebrigtsen
Utøvernes pris: Jakob Ingebrigtsen
Årets forbilde: Karsten Warholm
Årets navn: Marit Bjørgen
Årets hederspris: Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen