Sander Berge

Det var egenlig bare en teoretisk mulighet for Burnley og Sander Berge ville overleve i Premier League. Sheffield United har allerede vært klar for nedrykk en stund, mens «The Clarets» måtte vinne alle sine gjenværende kamper og Nottingham Forest og Luton town måtte slutte å ta poeng.

Tottenham som før i dag har tapt fire på rad i Premier League kjemper i kraftig motbakke for Champions League kvalifiseringen de lenge hadde i sin hule hand.

Les på Radio Tango: Kaizers Orchestra annonserer sin første turné i USA

Det startet bra for gjestene og det var Sander Berge som var arkitekten.

Sander Berge leverte strålende forarbeid da Jacob Bruun Larsen sendte gjestene opp i ledelsen etter 25 minutter. Nordmannen vant ballen på midtstreken og fosset fram før han spilte en flott pasning gjennom til danske Larsen, som sørget for en klinisk avslutning forbi keeper Guglielmo Vicario.

Landslagsspiller Berge ble hentet til Burnley fra Sheffield United i fjor sommer og har vært en fast brikke på lagets midtbane. Han ble nylig kåret til årets spiller i klubben både av supportere og spillerne selv.

Burnley rykket i fjor opp etter en meget sterk sesong der de tangerte rekorder og sikret opprykket med sju kamper igjen. Denne sesongen har det lugget skikkelig for manager Vincent Kompany som Pep Guardiola mener en vakker dag vil komme tilbake til Manchester City som manager. – Denne sesongen har ikke vært en god søknad for det!.

Les: Gigantene Alan Shearer og Andy Cole er enige: Manchester United har gjort en kardinaltabbe

Da Pedro Porro utlignet med en drøy halvtime spilt, måtte Burnley flytte opp alt de hadde, uavgjort betød nemlig også nedrykk. – Det åpnet opp og sørget for at Tottenham fikk 2 – 1 målet i det 82.minutt. Micky van de Ven plasserte ballen vakkert og lufta gikk ut av bortelaget.

Burnley, som kom tilbake til Premier League foran denne sesongen, er tilbake i Championship.

Sander Berge har kontakt med Burnley frem til sommeren 2027.

Les på Engelske klubber: Pochettinos fremtid hos Chelsea blir offentliggjort i løpet av en uke