Thierry Henry

Som trener hos Monaco og Montreal Arsenal-legenden startet trenerkarrieren, men uten å virkelig make his mark. Oppholdet hos Ligue 1-klubben var en parodi, takket være Monacos vingling og totalt fravær av tålmodighet, hos Montreal ledet Henry klubben til playoffs i 2020 før exiten i 2021. Det er likevel ingen tvil om hvor trener Henry er hundre prosent «hjemme».

Som trenerassistent for Belgia i to runder (2016-18, 2021-) har franskmannen bygd seg opp en sterk posisjon hos de belgiske landslagsspillerne. Da Roberto Martinez fikk sparken etter nedturen i VM, lyser det ny hovedtrener-lampe over Henry. Hvertfall hvis du spør Romelu Lukaku.

LES: Guardiola står klar til å rive i stykker kontrakten

-Han har respekten fra alle spillerne og han har vunnet alt… Han kjenner laget og staben. I mine øyne er han den ideelle trener for Belgia, begynner Lukaku til Sky Italia.

Inter Milan-spilleren medgir at han ikke vet hvem fotballforbundet velger, men presiserer at alt ikke trenger å rives ned.

-Belgia skal ikke starte helt forfra. Denne generasjonen har fortsatt ikke vunnet noe, men vi skal fortsette å forsøke. Han (Henry) vil vinne, og jeg tror ikke forbundet finner en trener som vil vil endre alt og starte fra scratch. Det er det ikke verdt, sier Lukaku.

LES OGSÅ: Returnerer til Newcastle fra Manchester United før tiden

Og hvis noen fortsatt skulle være i tvil om hva Lukaku mener:

-I mine øyne skal Henry være den neste landslagtreneren for Belgia. Det er ingen tvil. Jeg sier det åpent: Han blir den neste landslagstreneren.