Klopps seiers bonding med Liverpool-supporterne. (foto: liverpool, twitter)

For noen få runder siden gikk Jürgen Klopp ut og mente Pep Guardiola var gone with the wind, der Premier League-titlen var utenfor rekkevidde for Liverpool. Så snublet Manchester City mot Patrick Vieira og Crystal Palace med 0-0 på Selhurst Park. 10. april blir dermed en helt spesiell dag som kan avgjøre verdens tøffeste liga.

For Liverpool er nå så nær City at de på lørdag tok over ledelsen i ligaen med 2-0 seier i den tidlige kampen på Anfield mot Watford. Noen timer senere gjenerobret Kevin de Bruyne og gjengen tronen med 0-2 seier mot Burnley. Holder både Liverpool og City hele veien inn med seire i sine gjenværende åtte kamper, busses PL-trofeet til den lyseblå delen av Manchester.

Men så enkelt er det ikke. Spenningen er sikret ved at de to rivalene ikke kan ende opp med åtte seire hver. 10. april spilles internkampen som kan ende opp som sesongfinale.

Manchester CityLiverpool, 10. april

Spenningen mot denne kampen bygges i tillegg opp med Champions League-kvartfinaler for begge. På tirsdag må Klopp og Guardiola sette på sine beste spillere uten å tenke på søndagens internoppgjør som kan avgjøre alt i Premier League.

Champions League, 5. april:

Benfica – Liverpool

Manchester City – Atletico Madrid

Nå vi plusser på at Manchester City og Liverpool møter hverandre i FA Cupens semifinale, lørdag 16. april, skjønner vi at blir dette to måneder i høyspenn for de to troppene.

I Premier League-kampen mellom de to rivalene stiller City med hjemmefordel. Forrige møte i Premier League ga City Liverpool en skikkelig leksjon de første førtifem minuttene, men uten å score. Etter pausen gjorde Klopp de nødvendige taktiske grepene som ga en forrykende andre omgang med to scoringer til hver og poengdeling.

Velkomstilbud: 20 i odds for at Manchester City eller Liverpool skal vinne kampen på søndag

Det kan fort ende opp med uavgjort på søndag, da vil Manchester Citys ett-poengs ledelse på Liverpool bli avgjort i de andre syv Premier League-kampene.

Her skal Manchester City opp mot Wolverhamton, Brighton, Watford, Leeds, Newcastle, West Ham og Aston Villa.

Liverpool skal hamle opp med Aston Villa, Manchester United, Everton, Newcastle, Tottenham, Southampton og Wolverhampton.

En skikkelig rysare hele veien inn til sesongslutt.