Onni Valakari

Sønnen til Tromsø sin hovedtrener Simo Valakari er klar for noe større og bedre. Onni Valakari har blitt gjenstand som det som kan omtales som en budkrig mellom Brann og Bodø/Glimt, men ifølge iTromsø blir det ingen av «kamphanene».

Onni Valakari (20) sitt neste stopp blir trolig Kypriotiske Pafos FC, det er bare de berømte detaljene som gjenstår før en avtale offentliggjøres.

Les: Daily Express: Vil hente tilbake Alexis Sanchez

Vi kunne lese i Bergensavisen før helgen at den finske midtbanespilleren trolig ikke var på vei til Brann og Bergen. – Til tross for at Tromsø nå er nede i OBOS-Ligaen var det ikke øverst på Valakari sin ønskeliste at hans sønn skulle gå til en av deres konkurrenter.

Det har skjedd en del på bakrommet, for lokalavisen skriver at det har vært under evaluering av sist sesong at spillergruppa har presset på for et salg. – Det kan være interne forhold som nå er årsaken til et salg, daglig leder i Trømsø IL, Kristian Høydal avkrefter seg ovenfor Eurosport:

«Det er bare tull. Det er ikke spillergruppa som setter stallen i Tromsø»

Valakari spilte 42 kamper og scoret ni mål for Tromsø i Eliteserien. Forrige sesong ble han klubbens toppscorer med syv mål. – Noe som er ca 10 mål mindre enn en toppscorer i Eliteserien burde ha.