Skipresident Erik Røste har skrevet et innlegg i forbindelse med tildeling av Olympiske og paralympiske leker til Italia som vi gjengir her:

Gratulerer Italia med OL/PL tildelingen. Jeg heiet på Sverige fordi jeg synes Sverige har hatt en fornuftig tilnærming til OL/PL søknaden, men det ble ikke Sverige denne gangen heller.

Les: Reis på ferie til Mallorca – og få med deg Barcelona og Real Madrid

Akkurat nå synes jeg litt synd på svenskene og alle våre gode venner i Sverige.

Men Milano/Cortina konseptet bygger på mye av det samme som Sverige sin søknad; gjenbruk av allerede eksisterende anlegg. Italia har også tatt «The New Norm» og «Agenda 2020» på alvor og søkt på sine egne premisser. Det er veldig bra. Skiøvelsene skal arrangeres på kjente steder for oss nordmenn. Alpint i Cortina, VM arrangør i 2021, og nordiske grener i Val di Fiemme, et sted for nordmenn har herjet både i løyper og bakker helt siden VM i 1991.

Derfor er jeg i dag både glad og litt misunnelig på samme tid. Glad fordi jeg mener at dette er det som OL/PL virkelig trenger for å vise at IOC har endret seg. For en som har opplevd 7 vinterolympiske leker og synes det er et flott arrangement, er dette starten på noe nytt. Det er det behov for. Italia har lagt opp til å vise at OL/PL er bærekraftig og at vestlige land kan arrangere det.

Men, jeg er også litt misunnelig. Misunnelig fordi jeg av egen erfaring vet hva et OL/PL på hjemmebane betyr. Et OL/PL på hjemmebane er en fantastisk mulighet til å inspirere en ny generasjon, slik vi så OL/PL på Lillehammer inspirerte barn, ungdom og utøverne i Norge på 90 tallet. Det er sikker mange som har hørt blant annet Bjørn Dæhlie fortelle om hvor motiverende det var for en som var i ferd med å slå igjennom da Lillehammer ble tildelt OL i september 1988. Det var mange som opplevde det slik.

Så får vi i Norge fortsette å drømme om de fantastiske idrettsdagene på Lillehammer i 1994. Det var magiske dager, Norge sto stille, det bant oss sammen som folk og vi var alle skikkelig stolte. Vi viste på ny verden vinterveien og vi gjorde det på en utrolig flott måte. Kanskje er det vi som bør søke neste gang!

Men, fram til vi klarer å bli enige om en ny norsk OL/PL søknad, kan vi glede oss over mange spennende verdensmesterskap på norsk jord. Allerede i 2021 skal vi arrangere Para Ski-VM på Lillehammer. I 2022 skal vi arrangere VM i Skiflyging i Vikersund og i 2025 VM i Nordisk i Trondheim. Og så har jeg stor tro på at det blir VM i alpint i Narvik om noen år.
Lykke til Italia!

Les på Popidol: Crash Team Racing er pusset opp og det 20 år gamle spillet er nydelig