Pep Guardiola er i storform om dagen (foto: city, twitter)

Manchester City dro en av sommerens største avtaler da de signerte Erling Haaland fra Borussia Dortmund i sommer. Liverpool var også på jakt etter den norske landslagsspilleren.

Mange klubber var interesserte i å signere 22-åringen, inkludert Liverpools eiere Fenway Sports Group som ønsket å utløse Haalands klausul for å signere ham fra Borussia Dortmund tidligere i år.

SISTE: Son bekrefter at han reiser til VM

Amerikanerne ble imidlertid fortalt at totalprisen ville ende på utrolige 300 millioner pund for å få avtalen gjennomført. Dette gjorde at sjefene i Liverpool trakk seg fra avtalen umiddelbart, melder Football Insider.

I stedet henvendte Merseyside-klubben seg til Benfica og hentet inn sin stjernespiss Darwin Nunez, som allerede har blitt en favoritt blant fansen på Anfield.

SISTE: UFC-stjernen vil kjøpe Liverpool

Man City utløste til slutt Haalands £51m Dortmund-frigjøringsklausul, som ser ut som et røverkjøp på overflaten, men beregnet på skyhøye agenthonorarer, lønn og bonuser, utgjør avtalen på en kostnad rundt £300m. Altså tre milliarder kroner!

Bare pappa Haaland og agentbyrået skal ha krevd, og fått, over 200 millioner kroner hver i honorarer i forbindelse med overgangen.

Den norske toppscoreren signerte for femår på Etihad som er verdt 375 000 pund i uken, men med bonuser er det hele 850 000 pund i uken, skriver Football Insider.