Trenger å reise seg følelsmessig. (foto: bayern, twitter)

Bayern-supporterne må lide seg gjennom uker med «offentlig dialog» mellom klubbledelsen og deres største ikon, nr. 9. Det er ikke pent når bruddet kommer etter et ekstremt suksessrikt samarbeid mellom Bayern og Lewandowski siden 2014. Det startet i mai med at 33-åringen uttalte siste runde i Bundesliga trolig var hans siste kamp for Bayern. Denne uken kom uttalelsen som gjør en exit uungåelig.

Bayerns sportsdirektør, boss og styreleder har alle kritisert måten Lewandowski har gått ut og kommentert forhandlingsprosessen (eller manglende, sådan) på i media. På mandag gikk styreleder Hainer ut og gjentok at Lewandowski spiller ut kontrakten til neste sommer.

LES: Ingen grunn til å lure på om Pochettino er ferdig hos PSG og at Messi blir

Helt siden Lewandowski gikk ut med «dette er trolig min siste kamp»-uttalelse, har det virket som Bayern-spilleren har engasjert noen smarte PR-folk som velger ord, tidspunkt og kanal for klienten sin, der målet er å ikke ende opp som Harry Kane da han valgte å forholde seg tyst når Spurs stanset exiten til City.

Denne gangen har Lewandowski valgt å delta i en podcast for Onet Sport.

-Jeg vil bare gjerne forlate Bayern. Lojalitet og respekt er viktige enn jobben. Det beste er å finne en løsning sammen… Jeg har hatt åtte fantastiske år her, hvor jeg har møtt så mange vidunderlige mennesker, begynner Lewandowski.

Så tar han frem hagesaksen, der 33-åringen kutter det siste båndet til Bayern.

-Noe er dødt inni meg. Jeg vil gjerne forlate Bayern får å få flere følelser tilbake i livet mitt. De ville ikke lytte til meg før i det siste. Det er umulig å komme over, deler Lewandowski.

Noe er dødt inni meg

LES: Tilbyr Zinedine Zidane en kvart milliard i året

Etter dette er det umulig for Bayern München å presse 33-åringen til å bli. Den ekstreme målmaskinen har delt sine menneskelige sider som vi alle kan identifisere oss med. Det siste båndet er effektivt kuttet.